lördag, februari 19, 2011

Goa gôbben.

I veckan fick jag en ny dammsugare hemlevererad till mig av DHL - mycket smidigt. Det bästa var dock inte min superdammsugare, utan snubben som levererade, en tjock och glad RÅgöteborgare i medelåldern.

DHLgôbbe: - Jasså, det är du som ska ha det här vrålåket till dammsugarrre?
- Haha, ja! Vår gamla suger ju så jävla dåligt.
DHLgôbbe: - Jamen då har du skaffat rätt hära. Elektrolux är ju då dammsugarna rolls royce, serrö. Du vet, jag fick ju en såndära 495-kronors från Coop när jag fyllde år en gång. Helt värdelös. Höll ju bara ett och ett halvt år. Sen skaffade jag en Elektrolux och nu byter jag aldrig tillbaka, den går fortfarande som en klocka.

Älskar den sortens människor. Liksom, han jobbade ju för DHL - inte Elektrolux. Han älskar verkligen sin dammsugare. Svårt att inte bli smittad av sånt engagemang, oavsett om det gäller dammsugning eller whathaveyou.

3 kommentarer:

Dan sa...

Jag gillar dom här korta dialogstyckena du kör med. Det är som korta strippserier fast utan bilder.

Och det kanske är bra att det inte är i serieform, jag menar vore det en serie i samma stil som din bloggbanner då skulle jag ju aldrig kunna slita mig från bloggen :-)

Efraim sa...

Ja jag tycker också det är så kul att uppleva när man faktiskt pratar med okända människor och har lite trevligt. Det krävs inte så mycket för att göra någons dag, inte min i alla fall :)

Elin J sa...

Dan: Åh, hade jag haft mer tid kanske jag hade gjort serier av dem (men samtidigt får jag då en helt annan press på mig att försöka vara rolig, vilket tar bort lite av grejen med att skriva ut det öht. Eller, jag kanske bara tänker snett?)

Efraim: Nej, jag är likadan. Ibland är människor bara förjävla härliga.