tisdag, maj 11, 2010

Processing...

För ett tag sen hade jag som vanligt svårt med det hära att man måste somna i skälig tid inför en tidig arbetsdag, och som vanligt är det då jag blir mest inspirerad. Min första tanke var bara att teckna en (hör och häpna) naken tjej täckt med slem. Tankekedjan blev då: naken tjej- massa slem- hur kan man ursäkta att hon är slemtäckt? - slemmiga saker - musslor - tjej i mussla - GÖR EN REMIX PÅ BOTTICELLIS "VENUS FÖDELSE".

Ovan ser ni de första skisserna. Jag tog bort zefyrerna och horaen från orginalmålningen, eftersom jag helst ville slippa att crowda bilden med en massa folk och att den skulle vara så fristående som möjligt, mest för att jag tänkte att den kanske skulle funka som ett t-shirttryck så småningom.
Jag har på sistone bestämt mig för att det inte går att ha det så att min älskade har fått två designs tryckta på Threadless, jag måste ju också få det. Så jag ska lägga upp den för röstning där, så får vi se om jag håller måttet. Det är även därför jag bara använt 8 färger och den creme-färgade bakgrunden ska representera t-shirtfärgen den ska tryckas på, om jag mot förmodan skulle ha fet tur och få den tryckt.
Även om första rådjuret var helt OK, kände jag ändå att den inte riktigt var vad jag eftersträvade, så den fick gå. Molnen... Shit alltså, man tror att det ska vara enkelt, men jag tycker verkligen att det är assvårt. Tecknade nog 3 (ytterligare en finns här) versioner innan det slutade upp såhär:
Vad säger ni? Duger den?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Klart som fan att den duger!!!

"Du skall inte hålla på och nedvärdera dig själv och det du gör" brukade min exfru säga till mig med jämna mellanrum.

Fast som utifrån kommande betraktare så kan man ju ha synpunkter på det du visar upp och tycka omkring det ändå. Och då tänker jag så här:

1. Tänk vad spännande det skulle vara att få se dina bilder i form av en animerad film, typ som Disneys "Fantasia" t.ex.

2. Om det skall vara ett T-shirttryck så borde det kanske finnas något slags text som omgärdar bilden? Jag inbillar mig att det är en faktor som gör att man vill behålla blicken på motivet lite längre, kanske. Känsligt dock ifall det skulle verka som om man som kille stod och kollade in "tuttisarna" på den som har tröjan på sig när man egentligen bara står och läser.

3. Det skulle vara spännande att se hur det hela tar sig ut om du valde att ha den första hjorten med i slutresultatet i alla fall, d.v.s om det går att få det bra trots att du har ritat dit snäckskalet senare? Den nuvarande hjortens pose indikerar ju i någon mån att den redan kollat upp vad som händer och inte funnit det hela särskilt intressant, medans nyfikenheten i den andra gör hela motivet mera spännande, tycker jag. Hjortar är ju normalt tämligen skygga av sig och att den i detta fallet agerar nyfiket gör ju bilden väldigt spännande. Nästan lite Mona Lisa-raffel över det hela.

Men, vem är jag att döma, du skissar ju finare än jag någonsin kommer att kunna lära mig att rita så ifrån mig kommer du nog alltid att få beröm för vad du än visar upp. (slick slick) ;-)

Svamlade Kent

Elin J sa...

1.) Jag har funderat på att göra något sånt, men aldrig kommit mig för. Får se om jag får tummen ur nån gång!

2.)Att sätta in text "bara för att" när det egentligen inte behövs någon tycker jag ofta bara sänker ett verk, istället för höjer det. Jag har asmånga detaljerade t-shirts sopm folk brukar spana in, och jag tror aldrig att det är mina brön som är av intresse. Då har jag ju visserligen inga, heller.

3) Jag försökte teckna om den första hjorten så den skulle funka med överskalet med men min förmåga visade sig bristande där (och eftersom jag tecknade om de fjuttiga molnen TRE ggr kanske du kan ana hurpass hårt jag försökte?)Ibland måste man visa sig besegrad och prioritera lite, helt enkelt.

Och tack!

Olga sa...

Duga är en grov understatement.

JennyB sa...

Den är gobsmackingly beautiful! Jag vill ha den på min vägg!

Sandra sa...

helt fantastisk bild! skulle älska att ha den som tavla. :D

Marielle sa...

Ytterligare en kärleksförklaring: Okej du är grym. Jag har ritat.. alltid, men du slår mig med hundra hästlängder ungefär. Det blir nästan lite hatkärlek på dig, åh mumma.