torsdag, september 16, 2010


När jag åkte hem från jobbet häromkvällen hamnade jag mitt bland ett gäng unga snubbar,16-17 bast, på väg hem till Bergsjön. Några av de var andra generations invandrare, resten första generationens. Vi pratade lite om skolan, hur det gick för dem, vad de ville bli när de blev stora, betyg etc. En av killarna hade 10 gymnasiepoäng än så länge. 10. Hans kompisar retade honom och sa att han var "lite efter" fastän det var tydligt att han inte alls var det. Jag har inte kunnat sluta tänka på den killen nu när det börjar närma sig röstningsdags. Jag oroar mig för hur det kommer gå för honom om det blå blocket går segrande ur den här striden igen. Jag oroar mig för alla sjukskrivna, utförsäkrade om Klamydiabrevets mamma.

Jag blir djupt deprimerad av att tänka på att folk ens överväger ett alternativ som går ut på att vi inte tar hand om varandra. Jag tjänar inte mycket, men nog fan har jag råd att skatta såpass att alla ska ha det bra. Jag tycker det är värt det. Varenda krona.

4 kommentarer:

A sa...

Jag tycker som du, och därför oroar jag mig för att folk vill ha tillbaka ett parti som skapat den här röran under hundra år. Försäkringskassan är socialdemokraternas sörja, och även om utförsäkringarna är hemska undrar jag om folk ens vet vad de innebär? Alternativet är att beröva de sjuka sin mänsklighet med förtidspensioneringar, oändliga bidrag och glömska ner i en statistik. Nej, det är inte bra idag, men det tar tid att se förändringar, mer än fyra år, och vi får inte backa till den hemska tid som varit.

Fast jag röstar MP som vanligt ändå... :/

Malin sa...

Håller med dig Elin. Jag vill också betala mer skatt. Tycker inte att ett system där människor råkar så pass illa ut som de utförsäkrade gjort är värt de eventuella fördelarna.

A sa...

Man önskar att folk läste lite mer om vad de röstade på. Utförsäkringarna är Socialdemokraternas idé, med skillnad att de vill ha 6 och/eller 12 månader istället för 18 som vi har nu. Inse att Alliansen inte är de onda, på samma sätt som de heller inte är de goda. Det finns anledningar till att många av oss röda röstat mp i år.

Malin sa...

Okej. Om inte utförsäkringarna duger för dig så finns ju försämringarna i A-kassan, skattemedel som används till rikas hemhjälp och försämringarna i sjukvården. Jag röstade också på MP för övrigt. Gillar rödgrön röra.