onsdag, mars 23, 2011

Girls in the men(')s room

Smaskigt fakta bloggade för ett tag sedan om den här kampanjen från SCA, som går ut på att man försöker bryta tabuer kring mens och eftersom jag själv tycker att det är viktigt så hakar jag på! Jag har nämligen haft det lite som personligt mål själv; att sluta hymla och se det för vad det är - något som händer alla tjejer och hur mycket reklamen än vill få oss att tro att det är fluffigt, krispvitt och nästintill drömskt att ha det så är det egentligen inte en så stor grej. Däremot rätt central, eftersom man ju har det en gång i månaden. Sökte runt lite här i bloggen för att se hur ofta jag bloggat om mens och det visar sig att det är rätt ofta:
Läs: Tequilamens, riklig mens, färga håret rött och få mens samtidigt-mens, dividera om min cykel-mens & generellt mensgnäll.

Anledningen till att jag gjort detta är att jag själv har ENORMA problem med att prata om mens och hantera ämnet. Såpass att jag en gång (Scenario: Ny kärlek, hans place, jag kommer över på fyllan för lite lovin') flydde scenen för att jag fått mens samtidigt som en snubbe gett mig oralsex. Sa inte ett ord. Såg hans blodiga nylle och stack. Snubben fattade inget, somnade och myntet trillade ner först när han såg sig i spegeln nästa morgon och fick bildbevis på varför hans hud kändes stram i ansiktet. (Micke Sol bloggar förresten om att earna sina red wings här.)

Men nog om det. Jag gillar att ha mens. Det är ett smidigt sätt att regelbundet få veta att 1.) Min kropp funkar som den ska och 2.) att jag inte är på tjocken. Sen jag skaffade kopparspiral har det dessutom blivit lite ball i mitt eget huvud att ha det, eftersom jag fått mer mens - såpass mycket att jag typ tänker att det är som en superkraft. Att jag med ett kegelknip kan mensduscha någon är en tanke som roar mig enormt. OCH att jag kan blöda SÅ MYCKET utan att dö är rätt ballt det med.

2 kommentarer:

Bianca sa...

Måste bara säga att du har en otroligt snygg header på bloggen.

Sofia i London sa...

haha ja lite balla är vi allt som blöder i fem dagar utan att dö.