torsdag, juli 02, 2009

Så måste det vara såklart.

Att snubbar med okåta flickvänner är det bara synd om, men vad ska man göra - tjejers lust är ju så opålitlig. Tjejer med osugna pojkvänner är såklart båda utsatta för otrohet och/eller är otillräckliga när det kommer till att hetsa upp sin snubbe fysiskt. Ja, jag har läst Annika Marklunds krönika i Sofis Mode. Jag har varit på vippen att ta upp det här ämnet förut, men aldrig riktigt orkat - trots att det är något som kan göra mig så otroligt förbannad . En av kommentarerna till krönikan är klassikern:
Sammy Dippse, 29 år, Igår 16:49 Klart att mitt inlägg blir borttaget. Provar igen då. Två anledningar till att killar inte vill (om de inte är sjuka eller utarbetade) är: 1. De har en anan vid sidan om. 2. De är inte attraherade av tjejen de är ihop med. Alltså kan de bara skrapa ihop lust till sex då och då.
Vilket yttrats tidigare i den här bloggen med av en viss Jack Sparrow, i kommentarerna till det här inlägget. Och jag blir så trött i egenskap av tjej som utan undantag ALLTID haft högre sexdrift än sina respektive. Och jag VÄGRAR tro att alla mina respektive antingen har 1) Tyckt att jag är oattraktiv eller 2) Otrogna. Jag vägrar även tro att jag på något sätt är onormal. MEN - och det är därför Annikas krönika är så viktig - trots att jag har vett nog att tänka rationellt i såna lägen så blir man ju ändå konstant påmind om att dynamiken inte alls ska vara såhär mellan män och kvinnor. Att mannen ska vara sexuellt drivande och alltid redo medans kvinnan ska vara pryd och låta sig övertalas.Veckorevyn - jag skyller på er. Cosmo - tro inte att ni slipper undan. Och sensationsjournalistiken.... Jag tänker inte ens börja för då blir vi kvar här hela kvällen.

Eller, ska vi ge det här inlägget en liten twist för att illustrera hur fucked man kan bli om man går på de här jävla myterna? Ja, vi kör på det, tycker jag! Ok, ovan är alltså en illustration över hur jag tänker när den rationella delen av hjärnan får styra. Vad som kommer nedan är en illustration över vad som händer i huvudet när den emotionella delen styr. Dvs den delen av hjärnan som artiklar i tjejmagasin främst talar till.

Situation: Pojkvännen tackar nej till eftermiddagssex efter en lång dag på jobbet. Tankar kring det:
"Ja, han är säkert trött, men han kanske är redo om ett par timmar"
Ett par timmar går, försök till uppvaktning görs och misslyckas även nu. Tankar:
" Men nu är han ju utvilad! Vadfan? Luktar jag illa? Jag har sett lite svullen ut på sistone, jag kanske har gått upp i vikt? Om jag duschar och snofsar till mig med lite spexiga underkläder kanske? Men, ska det behövas då? DUGER jag inte som jag är?" En stund går och klittan får styra så hopp in i duschen och spexiga underkläder på.
Hjälper föga. Pojkvännen ser plågad/besviken ut. Lackar ur, går till sängs och ilskonanerar mig till sömns till soundtracket av "Men om jag hade lite större bröst så kanske han skulle vilja lite oftare? Eller om jag klädde mig kvinnligare? Eller så kanske han bara inte vill ha mig längre och är bara ihop med mig av bekvämlighet? Jag är fulfulful. Jag är fetfetfet. Jag är äckligäckligäckligäcklig."

För det fula med folk som Jack Sparrow eller Sammy Dippse m. fl är att de vet att de talar till stället i hjärnan där osäkerheten finns. Den där platsen i hjärnan där man är övertygad om att relationen man har har man fått pga av tur, inte för att man är älskvärd. Och det är väldigt fult, särskilt av män, att spela till den delen när kvinnor är alldeles för duktiga på att trycka ner sig själva som det är. Om en kvinna inte kan få en karl är det henne det är fel på, men om en man inte kan få en kvinna är det för att han inte försökt tillräckligt.

Det här blev förbannat rantigt och spretigt och jag vet inte om det är logiskt skrivet. Men jag var tvungen att säga nåt. Tack för er tid.

13 kommentarer:

Anonym sa...

True, true!

Anonym sa...

..jag tror du har en poäng... och jag tror jag håller med dig, men jag är för trött för att engagera mig...

Anonym sa...

Nu har jag alltid haft mer sexlust än mina flickvänner, etc. men det betyder ju bara att vi haft olika... Det har gått långa tider då jag inte haft någon lust alls och inte ens tänkt på sex... Det har ju inget med tjejen att göra alls... Så det är klart du har rätt. Det där andra är självklart bullshit. Alla har inte sexlust jämt och alla har det inte samtidigt... Det spelar ingen roll om man är kille eller tjej.

K sa...

Känner igen mig i situationen du beskriver. Bloggade om det.

Elin J sa...

Det är så bra att ni säger det här! För uppenbart själviska skäl och för alla andra som blivit lika lurade som jag;)

Frank sa...

"trots att det är något som kan göra mig så otroligt förbannad"

Elin blir arg.

-----

"Och jag VÄGRAR tro att alla mina respektive antingen har 1) Tyckt att jag är oattraktiv eller 2) Otrogna."

Elin gör klart att hon kräver ingen undersökning, hon baserar ej sina slutsatser på observationer, empiri och undersökningar utan har makten att "Vägra". vad det nu än innebär.

-------

"Jag vägrar även tro att jag på något sätt är onormal"

Elin gör samma sak som ovan, igen.

-----

" trots att jag har vett nog att tänka rationellt"

Om man använder ovannämnda ord, så har man övergett rationalitet.

Svenskt uppslagsord
rationell: förnuftsenlig

------

"Veckorevyn - jag skyller på er. Cosmo - tro inte att ni slipper undan"

Om som kvinna, ens källa av information och "rationalitet" är ovannämnda medium så är felaktiga image ens minsta problem.

------
" hur fucked man kan bli om man går på de här jävla myterna?"

"! Ok, ovan är alltså en illustration över hur jag tänker när den rationella delen av hjärnan får styra"

Elin är rolig, utan att veta det. Att hjärnan har en rationell och emotionell separat del är en "myt" i sig. Än idag finns det ingen vetenskapligt holistisk modell som kan förklara mänskliga medvetandet. Ironisk nog, koncepter som "rationella sidan" "emotionella sidan" av hjärnan hämtas Just från ovannämnda Tidningar som elin bashar.

Har nån läst veckorrevyn, cosmo i smyg?

---------
"För det fula med folk som Jack Sparrow eller Sammy Dippse m. fl är att de vet att de talar till stället i hjärnan där osäkerheten finns"

Det finns inga vetenskapliga blägg för någon mytologisk "ställe" i hjärnan där osäkerhet skall finnas.

------

"Och det är väldigt fult, särskilt av män, att spela till den delen när kvinnor är alldeles för duktiga på att trycka ner sig själva som det är"

Bara fula kvinnor. snygga kvinnor verkar klara sig fint.

-----
"Om en kvinna inte kan få en karl är det henne det är fel på, men om en man inte kan få en kvinna är det för att han inte försökt tillräckligt."

I kina finns det över 32 miljoner ogifta män som är oskulder, och kommer troligen aldrig få gifta sig. enbart på grund av sin ekonomiska situation. I Iran är Läkarlicens även licens att få Bästa fittan i stan.

Män accepterar i de tillfällen det är fel på dem och tar första biljett till Thailand och köper sex, eller fru.

-----

"Det här blev förbannat rantigt och spretigt och jag vet inte om det är logiskt skrivet. Men jag var tvungen att säga nåt. Tack för er tid."

din disclaimer i slutet nollifierar inte min kritik. jag kan säga massor av saker, och alltid ha ovancitat i slutet av mina inlägg.
------------------------------

(War is on Bitc*)

Frank sa...

Nu till min seriösa kommentar.

Att vara ihop mer än 6 månader, Att bo tillsammans. Alla dessa faktorer dödar en mans sexlust. Jag baserar det ej på åsikt. Finns väldigt många undersökningar kring män och kvinnors sexbeteende i olika åldrar, i förhållanden, äktenskap osv. (kinsey rapporten, The chemistry of love av hellen fisher...)

Det är en nedgående kurva när det gäller förhållanden. sexmässigt blir det ALDRIG bättre och bättre. man kanske lär sig varandras hot spots osv, men psykologiskt tänder man på det okända, otestade. Män, mer än kvinnor.

Det är bara att vänja sig vid sånhära episoder mer och mer. Det är priset av trygghet som man får av att vara i ett förhållande.

K sa...

Intressant detta med Helen Fisher. Jag gick in på hennes sida och fann detta:

"Fisher and her colleagues have put 49 people into a brain scanner (fMRI) to study the brain circuitry of romantic love: 17 had just fallen madly in love; 15 had just been dumped; 17 reported they were still in love after an average of 21 years of marriage. One of her central ideas is that romantic love is a drive stronger than the sex drive. As she says, “After all, if you causally ask someone to go to bed with you and they refuse, you don’t slip into a depression, or commit suicide or homicide; but around the world people suffer terribly from rejection in love.”

Elin J sa...

Frank, ditt as.
Jag har aldrig PÅSTÅTT att jag kräver undersökningar som grund för min ilska,
jag är en känslomänniska och agerar därefter, något du känner till mycket väl eftersom vi hörs ofta privat.
I din blogg, den du raderar inlägg från konsekvent, finns inget tillfälle att kritisera vad du skriver eller ens hänvisa till den som källa - väldigt modigt - när du i ett av dina inlägg efterfrågat
bloggar där bloggskrivaren är öppen ang just sitt privat liv och känsloliv. TYvärr kan jag ju inte backa upp detta med en länk eftersom det inte finns kvar.

Ni andra får lita på mig, helt enkelt.

Det lustiga i det hela, som jag ser det, är att du lillar mig och kritiserar min oförmåga att se till faktiska undersökningar osv, när jag misstänker att hela dina kommentar i grund och botten handlar om att jag kritiserade dig privat igår.
Öga för öga, indeed - men är det särskilt rationellt?

Känns bara så jävla onödigt att du tar ut det på mig i min blogg när jag åtminstone har den goda tonen att ta upp det öga mot öga, eftersom det är personligt och egentligen ingen annans sak än din och min. Men so be it - har du ett så stort behov - kör hårt. Jag går ingenstans.

Frank igen: Rent logiskt tror jag att det kan stämma, iom att hormoner har så mkt med sexlust att göra och de är ju som bekant helt uppåt väggarna i början av ett förhållande, jag är mkt medveten om det. Inlägget handlade ju om frustrationen jag känner trots bättre vetande när jag nekas och det kan nog inga vetenskapliga studier råda bot på - för där är det stoltheten/självkänslan som tar stryk.

K: Är jag lite sjuk i huvudet om jag blir rörd av det där stycket? För det blev jag faktiskt.

Anonym sa...

Han har fel. Helt enkelt. Det behöver inte alls vara som han skriver. Det är individuellt eller kanske helt enkelt en irrelevant fråga.
Antagligen utgår han från sig själv precis som många andra och skriver i själva verket om vad han själv upplever när han uttalar sig för hela gruppen män. Man behöver inte bry sig om sånt.

/Svinastina

Frank sa...

Du har rätt på alla punkter. Fast du var offline, och jag var tvungen att ta ut min frustration på något sätt. Jag hade inga intentioner att besudla några andra inlägg med liknande beteende.

Kan maila dig nästa gång istället =)

_____

Det brukar hjälpa mig för när man vet att det ingår i ens natur så tar inte Egot emot det mesta av smärtan. fast det är individuellt.

K sa...

Elin: Nej det var du inte. Jag tycker vi tar och tackar Frank för intressant och glädjande research i ämnet!

Anonym sa...

Jag kunde inte hitta artikeln nånstans, men den är citerad i första inlägget på den här sidan:

https://www.flashback.info/archive/index.php/t-667106.html

Intressant inlägg i debatten enligt min mening.