onsdag, februari 03, 2010

FITTIFAAAN alltså! (Tvättstuge woes)

Det har säkert framgått vid det här laget att jag inte gillar tvättstugebestyr särskilt mycket, men eftersom jag är en smutsig flicka har jag oftast inget annat val än att ta min lilla (?) rumpa dit och bara få det överstökat. Nu, en liten detalj i vår tvättstuga är att man kan låsa sitt tvätt/torkrum med hänglås, om man vill. Jag personligen skiter i detta, eftersom jag faktiskt föredrar att tro att ingen är särskilt intresserad av att sno min tvätt. Srsly. Jag föredrar att lita på folk.
Nu ligger det ju till så att jag bor i hooden. Inte hooden, HOODEN, men det är invandrartätt liksom. Jag och invandrarna verkar vara de enda som tycker att tillit till sina medmänniskor är en fin grej att ägna sig åt och låter våra dörrar därför vara tillgängliga, för de som börjar tvätta fast jag fortfarande har en timme kvar att använda torktumlaren. Svennarna däremot låser om sig så fort deras tvättid börjar, fram tills minuten den slutar. Vilket innebär att om de blir sena ibland så kan jag få stå där som ett jävla dumbass ock vänta på mitt torkrum, eller sedan typ på nåder få be om att komma in i tvättrummet för att hämta min tvätt ur tumlaren. Jävligt irriterande oavsett. Vissa har hyfs nog att ställa ut min förhoppningsvis torra tvätt i en tvättvagn i mangelrummet, men detta gäller absolut inte alla.

Men idag. Idag tog nån svennesnubbe tamejfan priset. Han ställde ut min tumlade tvätt. Fine fine, det kan jag leva med. Men vad han även gjort var att TÖMMA LUDDFILTRET I MIN JÄVLA TVÄTT!!!! Alltså, den största anledningen till att jag tumlade i första taget var ju för att bli av med ludd och annat jävligt, men icket! SMÅSINTE FAAAN, MÅ DU BRINNA I HELVETETS EVIGA LÅGOR!!! Så GÖR man bara inte!!! HADE BARA LÄMNAT DÖRRJÄVELN ÖPPEN HADE DU HAFT TILLGÅNG TILL TORKTUMLAREN NÄR DIN TVÄTT VAR KLAR OCH FILTRET HADE TAMEJFAN VARIT RENT! DET KAN JAG GARANTERA - FÖR JAG ÄR MINSANN INTE FÖDD I FARSTUN!!! Tattarjävel.

18 kommentarer:

MJ sa...

Man går in, tvättar och lämnar tvättstugan på utsatt tid om man inte kommit överens om annat med den som följer. Så är det bara. Det lärde jag mig i förorten. Jag lärde mig även att man kastar ut folks tvätt när de snor ens tid, eftersom det är så man får respekt. SKÄRHOLMEN LAUNDRY GANGSTAHS FTW

Elin J sa...

Jag överväger att skriva ngt i matolja på hans kläder. "Jag vet var du bor" eller nåt. Fy fan! Det har gått 3 timmar och jag är fortfarande arg!

Mia sa...

whaaa jag skulle bli så förbannad!

Tanja Suhinina sa...

vv.v..v...va???

Alex sa...

därför man köpte en tvättmaskin för 3k och ett torkställ för en hunka på jula problem solved nu slipper jag alla jävla grannar FOREVAR! alltså lätt värt och man kan tvätta närfan man vill bästa köpet sen min wacomplatta!

David B sa...

motherfucker.

laser sa...

Överdrivet sätt att tala om för dig att du gjorde fel.

Med det sagt: att det ska vara så jävla svårt att hålla sina tvättider!? Om man prompt ska dra över tar man den sista tiden för dagen så man slipper sabba nån annans planering! Han kanske redan tvättat hemma i handfatet och skulle bara använda torktumlaren (hans tvättid - hans rätt) och så var den full med tvätt och luddfiltret fullt med ludd! Ska man dela ett utrymme så som en tvättstuga krävs det struktur och den som håller sig tillreglerna är den som har rätt. Det är upp till dig om du vill låsa eller ej, men bara för att du inte låser betyder inte det att du måste påtvinga ditt hippiebeteende på oss andra som vill ha lite ordning och reda.

laser sa...

Så trött på att vi tvättstugenazister ska utmålas som skurkar, när det är vi som följer reglerna. >:|

Elin J sa...

Men jag gjorde inte fel! Jag har fått förklarat för mig att det är så det funkar - att man får torka i en timme efter utsatt tvättid i torkrum och tumlare. Tro mig, jag håller på tiderna. Jag tömmer alltid mitt en kvart innan jag beräknat att det kortaste programmet de kan ha valt slutar och städar efter mig, sopar, torkar gemensamma ytor, tömmer luddfilter och torkar av tvättmaskinerna.

Elin J sa...

Så när jag nämner svennar som låser från början till slut menar jag att de låser från att deras tvättid börjar tills den slutar PLUS en timme.

Lisa M sa...

Det låter faktiskt superkukigt. Inte okej. >=\

Pandamamman sa...

Nä, så gör man bara inte.

laser sa...

Man låser väl rimligen för att inte få sin tvätt stulen? Alltså har man rätt att låsa så länge man har sin tvätt i tvättstugan. Annars är det ju bara för tvättomanerna att gå dit i början av tvättiderna.
Gnäll på hyresvärden och få de att flytta ut torktumlaren i ett annat rum.
Vem har förklarat det för dig? Källa tack. Och vem har förklarat det för den som vill låsa? Är det inte rimligt att anta att man får låsa om man har bokat tid och det går att låsa?

Elin J sa...

Jo, nog är det rimligen därför man låser och det är inte en helt felfri ekvation. Många låter tvättrummet stå olåst när de kör sina första maskiner av just den anledningen, men det finns såklart undantag. Bl a rövhålet som låste in min tvätt och ansåg att han fick göra hur han ville med den.

Lustigt kan man tycka att någon som är så mån om sin egendom skiter fullständigt i andras.

Källa? Skämtar du? Vaktmästare när jag flyttade in och därefter grannar. Duger det? Det kanske är lite för hippieaktigt att fråga sina medmänniskor? Eller ska jag leta upp förmodade tvättstugestandar för mitt område?

laser sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
laser sa...

Vad sägs om att tillfråga tvättstugereglerna (de kanske borde införa en regel om att om man vill låsa om sig så slutar ens tvättid gälla en timme före bokningstiden) eller kanskejagvetinte de som har tiden efter dig? Eller de kanske inte räknas som medmänniskor…
Jag håller med om att det är dålig stil att svina bara för att du inte kan respektera andras bokade tvättider, det blir som dödsstraff för att lära folk att det är fel att mörda, men det blir lite guilt by association. Om man vill låsa tvättsugan är man automatiskt samma skrot och korn som de som inte bara låser tvättstugan, men även sabbar din tvätt.
Dock vet jag själv att det är förbannat frustrerande att jag ska behöva knalla upp till nån annans lägenhet, ringa på och vara superartig mot nån jag inte känner för att de lämnat sin tvätt i en maskin jag behöver och få svaret att "*suck*, ja, jag är lite upptagen just nu… " och efter en kvart skickar de en sexåring för att hämta tvätten, så jag kan inte säga att jag inte har en viss förståelse för att det kan få droppen att rinna över. Det skulle helt enkelt gå lite smidigare om man helt enkelt kunde hålla sig till sin tvättid eller åtminstone se till att försäkra sig om att personen före faktiskt tycker att det är ok att du använder torktumlaren i en timme och därmed förhindrar de att låsa, genom att tillexempel plinga på och fråga, så slipper de göra det för att få ditt tillstånd att använda sin tvättid på det sätt som passar dem.

laser sa...

Eller vad sägs om följande snilleblixt: Börja tvätta en timme innan utsatt tid, när grannen använder torktumlaren! :o
Är det låst kan de inte göra nåt med din tvätt och är det upplåst kan de inte klaga eller ens låsa in din tvätt längre tid än en timme, då din tid börjar! Att stanna kvar en timme extra utan att fråga verkar ju onödigt komplicerat…

Anonym sa...

Elin, bara för att du är supercool avslöjar jag för dig att det är enkelt att öppna dem flesta hänglås med en bit ölburk:

http://www.youtube.com/watch?v=EZVbCA9olxE&feature=related

ciao,

Z