tisdag, februari 23, 2010

Elin och Marorna

ÄNTLIGEN har min underbara Kalle släppt sin Mara från Ulthar! Efter att ha följt med Maras födelse då jag först lärde känna Kalle, till storyboards, akvareller, skisser, diskussioner kring handlingen, hårda nätter på serietecknarskolan och ända till mörkaste Afrika känns Mara nästan som min egen. Och som jag väntat! Äntligen en svensk fantasyserie värd namnet! Jag har varit så övervänt att jag t.o.m gjort fanart! KÖP! KÖP! KÖP!

Men, Mara från Ulthar är inte den enda Maran i mitt liv just nu. Jag har stiftat bekanskap med en till Mara, nämligen Mara av Acoma i världen Kelewan. En av mina favoritgrejer med att ha blivit sambo är att min bokhylla utökades och att jag därför fått läge att läsa sådant som jag kanske inte skulle läst annars. Daughter of the Empire, som handlar om Mara av Acoma, är en sådan bok. Serie, even, eftersom det är en trilogi, som jag för närvarande är i slutet på andra boken av.Och som jag njuter! Krig, politik, drama och heder bland rivaliserande släkter. Mums!

Sen har vi ju en tredje Mara, som jag får vänta en stund på att få lära känna, men jag blir inte mindre exalterad för det, eftersom man kan följa arbetet med Lina Neidenstams Mara på hennes blogg.

2 kommentarer:

Efraim sa...

Gick du på serieskolan i Hofors? :D
Jag har för mig att jag har läst någon bit av Mara från Ulthar i ett av de fanzin som låg kvar när vi flyttade in i ateljén. Det här verkar ju i alla fall som ett givet köp, kanske om den finns på kommande SPX! :)

Elin J sa...

Jupp! Två av de bästa åren i mitt liv! Oh ja, det är en helvärd investering (och det hade jag tyckt även om jag inte varit kompis med Kalle). Jag tycker ändå att den borde finnas att få tag på på SPX. Skulle bli mkt förvånad annars.