söndag, mars 14, 2010

Processen: Artemis i skogen - del I

Jag har för mig att det uppskattades sist jag bloggade om hur jag gör saker, så jag tyckte att det var på tiden att köra ett sånt inlägg till (eftersom jag lägligt nog hade rätt många skärmdumpar sparade) Fick förfrågan om att göra en tapet till ett sovrum med ett motiv från grekiska mytologin och eftersom jag gillar mytologi kunde jag ju inte göra annat än att tacka ja! I verkligheten kommer den här babyn vara 2,5 x 4,1 meter! Så jag började med att göra en skiss på Artemis - barnafödandet, jakten och månens gudinna :
Sen kladdade jag snabbt på ungefär vilka färger jag ville använda mig av. Vanligtvis brukar jag sätta det sist, men jag hade vid tillfället en rätt klar bild av toner (sällsynt att det händer) och ville kladda på det så fort som möjligt för att jag inte skulle glömma bort det.
Efter prat med Barbra, som ska ha den, insåg jag att jag som vanligt fått henne att se lite för porrig ut, så ansiktet fick sig ett strängare, mer koncentrerat, uttryck och håret sattes upp:
Sen satte jag igång med att "tuscha" bilden. Eftersom Artemis ska vara i förgrunden är det lättast att börja där och sedan minska linjetjocklek, ju längre bak i bilden man kommer - så man får en känsla av djup.
Jag hatar, verkligen hatar, att teckna hår. MEN - det innebär inte att jag slarvar mig igenom det. Vissa saker är roligare än andra bara. Such is life och det är applicerbart på det mesta. Fick ett Twitter-tips från @ValdemarLethin att fokusera mer på att tänka "form!" istället för "hår!" Alltså, se på det mer abstrakt istället för 1000 enskilda hårstrån som ska porträtteras.
Fortsättning följer!

3 kommentarer:

Peter Bergting sa...

Holy shit, vad snyggt!

Elin J sa...

TACK=) Det värmer liksom lite extra att få höra sånt från någon som är så fullfjädrad som du. *tackar och bugar*

Anonym sa...

jag såg den färdiga bilden först å min första tanke var, fan vilket FAB hår.

se där se där.