onsdag, september 30, 2009

Hillevi, Hillevi, Hillevi...

Hillevi Wahl var i farten i dagens Metro igen, där hon totalt missförstår anledningen till den höga ungdomsarbetslösheten och skyller den på curlande föräldrar som löneförhandlar åt sina barn, lämnar in jobbansökan åt dem och sedan, när den curlade ungen har jobb så sköter hen det inte, utan ser det som att jobbet gör som en "tjänst" åt chefen och att ledighet lätt tas ut genom en sjukskrivning. Och jag blir så jävla arg.

Ett jävla skamgrepp på en generation som inte har det så jävla roligt just nu och som garanterat inte hjälper situationen, för jag antar att det är en del arbetsgivare som läser Metro, det är ju öh...bara en av sveriges största dagstidningar. Hillevi tycker att min generation är för kräsna, att det krävs att man tar skitjobb för att komma nånvart. Och det är väl för fan självklart, Hillevi! Men gissa vad? Många är nog hellre arbetslösa än lönlösa - för det är så farbror staten löser arbetslösheten just nu; genom i princip obetalda jobb med fina epitet som "vikariat", "praktik", "projektanställningar" unt så weiter. Som man får piss betalt för och just när man börjar känna sig trygg och har tagit på sig nästan alla de timmar som krävs för att bli uppbumpad till en schysstare anställningsform så slutar telefonen ringa. Då behövs du inte mer. Hit, men inte längre. Du är ingen. Vem som helst kan ersätta dig.Den där guldklockan som dina mor-och farföräldrar dillade om kan du titta i skyarna efter. Du ska bara vara foglig, där och jävligt tacksam.

Nejdu, Hillevi. Det är nog lite mer än att bara vara "driftig" som krävs, din självgoda kossa. Gah.

4 kommentarer:

id sa...

Åh tack, bra skrivet och precis på pricken!

JennyB sa...

Hear, hear!

lindathepoet sa...

Ja, vi i gruppen Jobb och Utvecklingsgaranterade - Arbetsmarknadspolitik?
www.jobbochutvecklingsgaranterade.ning.com är helt eniga med dig att de s.k. praktikplatserna är förtäckta svartjobb. Eller som jag skrivit i min blogg "Trälarnas Marknad" en återgång till statarsystemet vi hade från mitten på 1800-talet - 1940

Elin J sa...

Faktiskt är det lite statarvibbar över hela grejen...