måndag, september 14, 2009

Namedroppad i GT

Fick för ett tags sen mejl från en reporter på GT som bad om typ bakgrundsinfo samt lite bilder till en artikel som serietecknare verkandes i Göteborg. Sagt och gjort, skickade lite info och tänkte inte mer på det, förrns idag då en tecknarkollega mejlade mig och sa att artikeln var ute.

Besviken är ordet. Men, ja, det är klart att man blir besviken när det handlar om ett ämne som man är skitintresserad av och vet att resurserna för en BRA artikel onekligen finns ( det är bara att vända sig till vilken tecknare som helst i den länklista som finns till höger) och så väljer man att vinkla det med "Är det bara skämtserier som gäller i Göteborg?". Det säger ju sig självt att det inte är. Gunnar Krantz uttalar sig dock klokt, men det hade ju varit intressant att höra vad t ex vi andra tycker. Vi som träffas för att diskutera serier med varandra. Att göra det så enkelt för sig som killen bakom artikeln gör är dels att förminska de som jobbar med det här och dels att fortsätta förminska de som läser serier.

För de flesta tar otroligt illa vid som när folk förutsätter att om man läser serier så läser man bara Kalle Anka och strippserier. Det är som att förutsätta att alla filmer som görs i världen är romkoms, för att de går hem hos massorna, trots att vi vet att det inte är så. Det är att göra saken jävligt enkel för sig och ja, GT är en tabloid, jag vet, men på kultursidorna kan man väl ändå drista sig till att sikta lite högre?

Inga kommentarer: