måndag, januari 18, 2010

High School-film skadad

Så för ett par veckor sen fick jag en inbjudan till min första klassåterträff. Det är i år alltså 10 år sen jag gick ut nian. Och på nån nivå blev jag rädd, på en annan blev jag taggad. Rädslan kom från att jag har sett för många High School-filmer och har mest troligt förvrängt bilden av mig själv i högstadiet något. Mitt High School-filmsjag placerar jag själv närmast Allison i The Breakfast Club. Eller Stokes i The Faculty. Jag ser mig själv som någon som var utanför, men det var liksom OK, för det var delvis självvalt. Jag var inte mobbad, men mina bästa vänner var andra outsiders, mobboffer och en av oss satt...håll i er, i rullstol. Vi var, med andra ord, inte topprankade direkt. Men vi var ett jävligt skönt gäng och vi hade förbannat kul ihop. Och, eftersom jag ser på min före detta skoltid som en amerikansk film reagerade jag på klasslistan som var bifogad med inbjudan. Mina gamla klasskompisar räknas upp, tillsammans med nuvarande bostadsort.

Och klyshigt nog så har de i min klass som, då det begav sig, kunde räkna sig själv som "populära" allihopa bott kvar runt Burträsk med omnejd.
6 personer av 23 har flytt fältet, mig själv inräknad. Så jag vet inte vad jag har att vänta. Jag ser ju såklart fram emot att få höra vad alla gör, och bara för man bor kvar så innebär ju inte det automatiskt att de lever tråkiga liv... Men jag har ju blivit indoktrinerad till att förutsätta det. Jag hoppas jag blir positivt överraskad, för vi hade en skön klass och jag önskar dem allt gott.

4 kommentarer:

Robert sa...

Fick själv en sån där lista, måste vara två år sedan nu. Bara två i hela klassen som flyttat söderut, inkl. undertecknad. Samt någon enstaka som vågat sig ut till Skelleftehamn.

Elin J sa...

Shit, det var vågat!;)

Ond sa...

Klassåterträffar är onda ting. Jag löste min genom att helt enkelt inte sätta mig med någon som jag hade umgåtts med på den tiden... Satte mig istället med dem jag hade VELAT umgås med... Okej... jag valde de två som jag hade crushes på men som jag aldrig gjorde nått åt. Jag hade jättetrevligt. :D

Elin J sa...

Ond: Haha, låter som en skön plan, faktiskt. Iofs hade jag inte några crushes på PLUS att min allra bästa vän i hela världen gick i min gamla högstadieklass, så när den kommer kommer jag hänga med henne - alla gånger. Vi ses på tok för sällan, hon & jag.