tisdag, januari 05, 2010

Vad vill ni ha, yo?

Kollar runt lite på olika blog t-shirtshoppar för att komma underfund med vad som går hem, på tjejtees, både för inspiration och som exempel på vad jag inte bör göra när jag börjar skissa på tjejtees själv. Men jag blir liksom inte klok på't. Kan Dees shop t ex. Jag kan förstå att folk gillar hennes artwork, det är balla bilder, men jag tycker de är beskurna så konstigt när de väl sitter på t-shirten. De verkar liksom inte, vad det verkar, tänkta att vara tees från början.

Så, tjejer, vad går ni efter när ni köper tröjor med tryck? Vad skulle ni aldrig sätta på er och vad är drömmotivet? Det är så otroligt högt och lågt när det kommer till tjejtryck att jag själv har svårt att sätta fingret på var mitten är. På de stora kedjorna kan man se t ex bara ett stort öga på en t-shirt och folk köper ju det, så var är appealen? Mina egna kriterium är att trycket ska vara balanserat, genomarbetat, intressant (dvs att man kan se på det fler gånger utan att bli uttråkad) och ha schyssta färger. Hjälp mig här, så jag blir klok på vad tjejer vill ha nån jävla gång;)
Plx!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tja.. Min tjej är helt insnöad på muffins och cupcakes - Kanske nånting i eldkombination med lite dödskallar..?

rebelli sa...

har inga direkta råd gällande form och färg, men som självutnämnd talesperson för tjejer med stora bröst kan jag säga att stora tryck som går över hela tröjan och förvrängs av boobsen eller försvinner i typ vecket under, inte är att föredra (har t.ex en t-shirt med twiggy på som på mig ser ut som att hon har vattenskalle eller stor bula i huvudet).
gillar själv mer när trycket är typ mindre och mest på översidan av tröjan eller typ vid magen mer. ska bli roligt att se vad du hittar på, gillar t-shirts med tryck men har svårt att hitta såna som ser bra ut på mig.

Elin J sa...

Anonym: Det där är ju en tendens jag lagt märke till, jag tror tom att Threadless har ett uttryck för det: Food with faces. Av ngn anledning verkar det här gå hem hos just kvinnor. Och, oavsett hur mkt jag älskar bakverk och dödskallar, så skulle jag aldrig få för mig att göra en design baserat på det. Just eftersom det helt enkelt vore ointressant för mig att göra. Men jag uppskattar såklart förslaget och tackar dig för det=)

Rebelli: Det där är ju ngt jag inte tänkt på, så tack för den. Jag är ju plattbystad så tryck förändras inte på mig och jag ska def. göra mitt bästa för att komma fram med nåt som ser snyggt ut oavsett bröstsize! (heja warp-tool!)

Yvette sa...

:D Warpa trycken så att alla ser ut att ha D-kupa på långt håll!!

Friday sa...

Unika – jag vill inte ha ngt som femtielva andra går runt med. Och mkt detaljer, som ett bra foto – varje gång du tittar uppfattar du ngt nytt i detaljerna.

Tanja Suhinina sa...

Jag har inga bröst att tala om, men tycker också att ett av större problemen med tjejtröjor är att vi inte är platta så föreställande bilder kan lätt se försvränga ut, även på en a-kupa som jag.

Jag tycker det är schyst med mönster på kläder som är vanliga mönster i andra sammanhang. Typ om hela tröjan var småmönstrad i tapetliknande mönster och trycket var att tapeten är bortriven på ett ställe. Eller trycket är en tavla på "väggen" som är placerad där man skulle haft en brosch.

Tanja Suhinina sa...

Jusstja, vi vill också ha kärlek och respekt, nån som ver hur man gör när ljuset är släckt. Kan du fixa det på en tischa?

Sliven sa...

Som några redan påpekat: väl genomtänkt placering av motiven, det känns viktigt.

Jag köper sällan tröjor med tryck, eftersom de i många fall har konstiga bilder av typen "Chicago Uni 1955", som jag inte kan relatera till.

Jag köper tröjor med Emily The Strange, that's it. Vad jag gärna skulle köpa är däremot Smileys, SF/Fantasy-inspirerade motiv (typ Daleks!), enfärgat och snygga "skämttecknings-tees".