tisdag, april 28, 2009

Vad vuxna människor gör tillsammans.

Är det någon därute som kan förklara vadfan som pågår i Seriefrämjandets forum? Värre lekstuga får man ju leta efter och äntligen, äntligen kan jag drista mig till att förstå att folk ofta använder uttrycket "vuxenmobbing". Jag har tidigare varit av åsikten att mobbing är mobbing oavsett ålder (precis som jag anser att rasism är rasism oavsett form och att den aldrig blir "omvänd") Men nu. Nu tror jag att jag förstår. Ordet behövs för att när vuxna beter sig som idioter i diskussioner så är det en förolämpning mot barn att använda skolbegrepp. För barn kan åtminstone släppa sina föreställningar och gå vidare - något som bråkstakarna på SeF verkar oförmögna att göra - TROTS att det handlar om en greater cause, att främja serier, och inte skadade egon.

Despoter. Det är ett jävligt passande ord för de inblandade trattskallarna i det här läget.

7 kommentarer:

Blaren sa...

Jösses. 'nuff said.

-= Steamboat Willie =- sa...

Det hela beror på att de som modererar och sköter SeFs forum inte vet vad de gör. Vad jag ser så har faktiskt inte en enda funktionär där ett endaste litet hum om vad de håller på med. De har inte ens förstått konceptet. Jag har modererat forum och motsvarande sedan jag var liten, och det syns så väl att man gör de klassiska felen om och om igen...

En fånig sak är att jag var den enda som förutspådde att det skulle bli så här. Att ett eget forum skulle bli en belastning för hela föreningen och att det förr eller senare skulle kapsejsa. Då blev jag utskrattad och hånad... Vilket jag struntade i, och jag har alltid försökt hålla mig långt, långt borta från SeFs forum. Det är INGEN merit att bli inblandad i det. Det skadar bara SeF och samtliga deltagare.

Du har helt rätt. Det är skamligt att det är så här, men en förening som SeF kan uppebarligen inte sköta ruljangesen och BÖR heller inte göra det. Då kommer mobbning som ett brev på posten.. och vad gäller mobbning så finns det inte heller där något att vinna för någon. Alla är förlorare.

Det är ju lustigt att man censurerar avvikande åsikter och konstruktiv kritik på sef-listan, met motiveringen att det är så farligt, men tillåter - ja nästan uppmuntrar - ett träsk av personangrepp, olagligheter, mobbning, sexism, könsdiskriminering och gubbsjuka på forumet!


... för övrigt anser jag att SeF:s forum bör läggas ner.

Elin J sa...

Willie: Alltså, jag visste ju att det var illa - och har därför inte besökt forumet på typ ett halvår. Men att återvända till det där...

Fattar de inte hur kontraproduktiva de är? Om energin som läggs ner på tjuvnyp och ignorerandet av andras åsikter lades på något konstruktivt skulle nog främjandet få betydligt mer medlemmar. Som utomstående vill man nog inte gå med i en sån uppenbar ormgrop - oavsett hur stor kärleken till serier än må vara.

And... I second that motion.

JennyB sa...

Det sorgligaste är att det emellanåt funkade rätt bra, tidigare. Det var faktiskt ett rätt kul forum med massor av info och roliga människor.
(Corny liknelse: det var ett helt ok party. Många gäster varav de flesta hade trevligt och folk rökte snällt under köksfläkten. Sen blev det aggrofylla, rödvinsspya i hallen och nån la på Hej hej Monika på högsta volym. Allt urartade.)

Jag hoppades rätt länge att det kunde vända och bli bättre, men nu har jag ledsnat helt.

Lisa sa...

Håller med. Men som Jenny sa - en gång var det faktiskt ett trevligt litet forum med några skavanker.

Själv har jag bannlyst mig från forumet sedan december, eftersom att jag märkte hur desillusionerad och besviken jag blev gång på gång av typerna som hängde där, de urartade diskussionerna, och att allt vettigt folk tycktes ha flytt. När det väl kom upp relevanta ämnen som rörde föreningen, togs dessa trådar över av sanslösa flamewars, och ingen från styrelsen ville över huvud taget kommentera.
Kritik mot Seriefrämjandet sköttes - och bemöttes - också allmänt konstigt, och strax efter att jag stuckit tycks helvetet ha brutit loss.

Så ja, ta ut det stackars forumet bakom skjulet och hjälp det ur dess lidande. Plz. :(

Tanja Suhinina sa...

Whow vilken sandlåda...

-= Steamboat Willie =- sa...

Ja... om någon vore så dum att de gjorde mig till ansvarig för härket så skulle jag börja med att sparka ungefär hälften av moderatorerna... och sedan skulle jag banna resten.. inklusive sittande admin. Jag skulle möjligtvis behålla Åke Forsmark... han verkar vara den enda av dem som lärt sig något av jobbet.

Sedan skulle jag stänga ner skiten permanent och öppna ett nytt med annan programvara som bättre uppfyller moderna krav på läsbarhet ach trådbarhet.

Slutligen så skulle jag moderera varsamt men bestämt, och förbjuda all policy-moderering och personangrepp ÄVEN OM DET SKULLE VARA NÅGON FÖRENINGSFUNKTIONÄR som misskötte sig...


... för övrigt anser jag att SeF:s forum bör läggas ner.