fredag, november 26, 2010

Day 16 – Your first kiss

Ok. Jag gick i åttan, hade precis lyckats bli ihop med en skitsöt veg-kille från Umeå. Kristoffer, ett år yngre än mig. Vi hade mötts på ett UNF-läger. Jag tror typ att jag neggade honom till att bli ihop med mig. Jag minns inte riktigt, det var många vänner som fick sköta teknikaliteterna, men jag minns att jag var väldigt spydig mot honom första gången vi träffades. När vi väl sågs höll vi mest hand och tittade blygt på varandra. Jag var asblyg. Han var asblyg. Vi vågade inte vara ensamma, så på vår första riktiga "date" hade jag med mig tre (!) kompisar och han hade med sig två.

Vi gick på bio minns jag, såg någon av de senare
Scream-filmerna. Vi höll hand i biomörkret och jag hade hoppats på ett klassiskt gäsp-move (jag var oerfaren och fick min verklighet serverad till mig genom film, ok?) eller åtminstone en liten kyss. Men icke. Jag förblev okysst genom hela filmen. Efter filmen skulle vi ta bussen till Flurkmark till en ur mitt entourages mamma, där vi skulle sova. Jag hade gett upp hoppet och hade väl vant mig lite vid att vara 14 och okysst när vi sa hejdå (fortfarande ingen kyss) och jag tittade lite uppgivet mot busscentralen efter de gått, men insåg att nej, det blir inget. Koncentrerade mig på kön istället. Och då. Då kom han. Kristoffer sprang ut, tog tag i min arm (som på film! For real!) och drog sig till mig och kysste mig! Jätteordentligt! Han var lite kortare förstås, men det var/är oviktigt i sammanhanget. JAG_KYSSTES. Och det var precis så awesome som jag trodde att det skulle vara, fastän våra tänder krockade lite.


Jag träffade Kristoffer igen, här i Göteborg, bara för ett eller två år sen. Det var vid en hållplats vid Brunnsparken och jag stirrade på honom, sådär råstirrade som jag brukar göra när jag tycker mig känna igen någon men är osäker på om det är mitt brytningsfel eller bara ren fantasi. Han kände igen mig iallafall och vi småpratade lite om vad vi gör/gjorde nu/hur vi hamnade i götet. Han är bög nu. Jag kände på mig redan då att det nog barkade iväg åt det hållet. Men den kvällen, den kvällen var han straight. Och han gav mig ett asbra minne för livet.

1 kommentar:

Sanna sa...

Oj, vad fin första kyss! Det förvånar mig inte att han blev bög sen, dock...... höhö.