måndag, december 20, 2010

#prataomdet

Ok. Andas. Nu bir det jobbigt personligt.

Hela helgen har jag haft
#prataomdet-taggen öppen i min Tweetdeck och det är ett så otroligt fantastiskt initiativ. Jag är jätteglad att folk vill dela med sig och ironiskt nog är jag tacksam över att den får mig att känna mig retroaktivt skamsen. För jag har aldrig blivit utsatt för något som ens skulle kunna påminna om ett övergrepp.

Däremot har jag nog själv gjort mig skyldig till ett par inskränkningar på den andres vilja.
Ansett mig ha rätten till det. Kom igen, bara lite? Tjatat, tafsat och trugat. Och ursäktat det med att han hade ju faktiskt stånd, även om han kroppsspråk tydde på att han nog inte alls var sugen.
Jag har blivit arg på ONS som inte fått upp den, jag blir arg över att jag, trots bättre vetande, går på myten om att killen alltid ska vilja, om och om igen. Tagit det som ett enormt personligt nederlag när de sagt nej. Straffat dem som sagt nej verbalt. Surat, tjurat. Manipulerat mig till sex med den andres dåliga samvete som vapen. Intalat mig att jag bara vet vad jag vill ha och därför SKA ha det. De gånger killens njutning ärligt talat har varit helt irrelevant, så antingen har jag struntat i den eller "tagit hand om den" av ren plikt efter jag kommit. Don't try this at home kids. Det här är inget sätt att bete sig på.
Och även om det har bankat i bakhuvudet så fort jag gjorde det, att det här inte är ok, så har jag borstat bort det. Tryckt undan. Glömt.

#prataomdet har gjort dem smärtfullt påminda igen och fan. Aldrig igen. Aldrig. Det är sjukt att jag inte visat folk jag åtrått så inni norden mer respekt.


Så av alla fantastiska blogginlägg som följt i #prataomdet-vågen har jag relaterat mest till de som många killar skrivit:

Simons "Törs knappt", eller Eriks "Ett slags utnyttjande", t ex. Sen finns otaliga inlägg på Prataomdet.se . Gå dit. Läs Tanjas inlägg om det med, för det är sjukt bra. Eller Gustavs.

13 kommentarer:

Grovt Initiativ sa...

tokviktig historia. <3 <3 för att du delar med dig.

Fridolin sa...

Något du gillar kanske:

http://www.expressen.se/noje/musik/1.2261442/blur-aterforenas-for-att-spela-in-ny-skiva-forsta-pa-12-ar

Anonym sa...

Bra skrivet, och bra reflekterat. Det är ju en vanlig myt att killen ALLTID ALLTID ska vilja, som måste slås hål på.

Helena sa...

Starkt att kunna se på det från det här hållet...tack för att du berättar!

Bengt sa...

Lösaktighet, horaktighet och slampighet ÄR OCH FÖRBLIR lösaktighet, horaktighet och slampighet oavsett vad det än nu "skall" kallas för i alla förskönande och omskrivande eufemismer...

Elin J sa...

Tack alla=)
Och Fridolin , ja, jag blev jätteglad av att se det *peppen*

Bengt. Eh. Du får gärna utveckla.

Anonym sa...

satte pricken på den känsla jag också fått av prataomdet: retroaktiv skam.

Anonym sa...

Gud vad jag känner igen mig. Fick mig att inse att mitt senaste förhållande kanske inte alltid var helt okej, jag tjatade alltid. Han ville inte alltid. Bra skrivit

Anonym sa...

Bengt, vilken jävla jubelidiot.

deCarabas sa...

Kommentar om kring myten att Killar Alltid Vill: Den andra sidan av den femöringen är ju att en kille ofta misstänks för att vilja locka till sig sex även när så inte är fallet. Bl a jag har mötts av misstroende när jag försökt lära känna folk, och dessa utgått ifrån att jag bara velat locka till mig sex.

Elin J sa...

Anonym III: Det verkar som att Bengt kommit hit från antingen Pelle Billing eller GenusNytt. Hittade en nästan identisk kommentar i ett av inläggen på Genusnytt med tillägget "Men det kanske är detta som skall kallas för ”jämställdhet” i dagens tider ?"

Nu vet jag inte om Bengt menar på att jag är lösaktig, horaktig(?) och slampig eller om han mest kräks upp generella statements i random bloggar, men någon borde informera Bengt om att 50-talet ringde och vill ha sin syn på sexualitet tillbaka.

deCarabas: Ja, det är rätt vanligt och jävligt trist. Iaf på krogen. Händer det dig ofta i andra sociala sammanhang med?

fjafjan sa...

Bra skrivet, har precis själv fastnat 'prata om det' träsket, det känns väldigt medmänskligt, nästan för intimt, att få läsa om främlingars övergrepp och 'erkännanden' från båda vinklarna och det är ju en viktig diskussion.

Sedan tror jag tyvärr att det är i alla fall ganska säkert att Bengt verkar vara av den gamla idoit skolan och inte nån missförstådd typ.

Stefan Bob LOL sa...

Men snälle lille Bengt. Inte ska du väl sitta vid en sådan där otäck, modern dator. Du blir bara arg.

Tack Elin för ännu ett fint bidrag till en viktig diskussion, där många av oss fått smärtsamma insikter...