tisdag, juli 29, 2008

Kvart över min biologiska klocka

På senare tid har vänner börjat prata om hur mycket de vill ha barn, de försöker beskriva den känslan och jag fattar inget alls. Jag har vänner som skaffat barn och det... är inte ett val jag skulle göra själv, men sure enough, jag kan låtsas att jag förstår. De brukar ringa en gång om året för uppdatering och fråga varför vi inte hörs oftare och sen börjar de prata om sina liv och jag tröttnar så fort. Att lyssna på prat om mjölkstockning, blöjeksem och de pratar med ungarna samtidigt som de pratar med mig. Jag pallar inte. Dels för att jag visste vilka drömmar som gick i kras när de skaffade barn och dels för att... Det intresserar mig inte. Jag fattar att mina polare tycker att deras kids är det mest sagolika i hela världen, men för mig, som inte har egna barn blir allt grekiska och allt jag kan tänka är "när i helvete kommer du till punch-linen, kvinna!?" och punch-linen kommer aldrig. Det bara fortsätts med bebisanekdoter in absurdum.

Visst, jag är bara 24, men jag har varit säker på att jag inte vill ha barn så länge jag kan minnas. Jag fick ju dessutom en lillebror 2004 och även om han är skithärlig och alldeles underbar så är jag mer än nöjd med att han bara är min bror. Det här obegripliga tickandet folk pratar om är omöjligt att relatera till. Kanske beror det just på min bror? Och det låter som något övernaturligt fenomen, den här biologiska klocka-prylen. Lite sci-fi, typ Bodysnatchers! Helt okontrollerbart kommer det här suget över en och plötsligt drömmer man om att göra en John Hurt, liksom.

Galet!!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, ja jäklar vad jag inte heller vill ha barn. Kan ha att göra med att jag har tre, snart fyra, ljuvliga små syskonbarn och en lillasyster som håller mig sysselsatt, men när jag hör om folk i min egen ålder som skaffar barn blir jag ändå lite mörkrädd.

Och, fastän jag vet att livet inte tar slut för att man skaffar knottingar kan jag inte låta bli att tänka något i stil med att "jahapp, åt skogen med de framtidsdrömmarna då".

Är nog i själva verket något av en osnuten skitunge, det skulle förklara det hela hyfsat.

Malin sa...

Nu får jag panik för att hon i klippet är helt "förlossningen är livets källa!!!"

"She's incubating an alien lifeforce that some day will climb out of her and destroy our world." Haha!

Martin sa...

Biologiska klockor är läskigare än man kan tro:
http://seemikedraw.files.wordpress.com/2007/08/biological-clock-final.jpg

Elin J sa...

Lisa: Osnuten skitunge? I think not. Driven till 1000? Why yes, sir!

Malin: Man kan aldrig toppa en britt när det gäller att välja de rätta orden:)

Martin: HORRORPICOFDEATH!

Miriam sa...

Jag ville ha barn fram tills jag började vikariera på dagis. Nu tror jag inte ens att jag kommer adoptera. NEJ TACK TILL OHYGIENISKA DVÄRGMÄNNISKOR