måndag, september 22, 2008

Tappad.

Vadfan höll jag på med igår? Färgerna är awesome på bilden i det tidigare inlägget men...Nej. Let's flip things around. För sådär kan vi fan inte ha det. Varför blir det alltid sådär när jag gör x % på papper och sen gör resterande % i datorn? När datorn uppenbarligen inte är min forte. Kanske bara får ta och acceptera att jag är en analog skapare och bara göra det absolut sista (som färg osv) i datorn. Det blir ju onekligen alltid bäst då.

5 kommentarer:

Malin sa...

All your dreams are dead. He he hehe. Den skulle jag vilja ha på en T-shirt.
Men det jag skulle skriva är att, öh, det blir lite konstigt i huvudet på oss vanliga människor när du klagar på dina extremt välutförda illustrationer! Liksom lite upp- och nervända världen.

Elin J sa...

Jag med! Men troligen inte. Könsnormer som sätter stopp för kunden. Alla tjejer gillar tydligen inte bleuuud. Men kanske med lite övertalning? Vi får se.

Jo, alltså, jag vet. Men om jag skulle jämföra mig med andra skulle jag aldrig utvecklas, jag måste ju jämföra mig med min egen potential och vad jag SKULLE kunna åstakomma, liksom. Men, eh, det är väl därför jag tar 3 gånger så lång tid på mig med allt jag tecknar också. Och det är ju mindre kul.

Malin sa...

Har du några förebilder inom illustration?

Elin J sa...

Oh ja! Vad kul att du frågar!

Ralph Steadman, Hans Arnold, Malleus, Mucha, John Bauer, Moebius, Mignola, Pirinen, Ilon Wikland, Tove Jansson, Jamie Hewlett, Toulouse-Lautrec... Ja, det var nog de flesta.

Vilka är dina?=)

Malin sa...

Frode Överli! Nickan Jonasson, särskilt på färgläggning. Hanna Petersson har en jävligt skön stil.
Wanloo! Eva Eriksson. Jag älskar också Hans Arnolds bilder. Öuhm. Det finns säker massor fler, men jag kommer inte på nå mer!