torsdag, juni 26, 2008

Om jag skriver fort så blir det säkert sammanhängande och läsvärt

Jag vet att det är långt mellan mina poster nu och det trycker på mitt dåliga samvete. Men tro inte att jag har varit ute i solen, badat och idkat utomhussamlag...ICKE! Nej, jag har jobbat en massa bara, och när jag kommer hem är jag helt tömd och orkar inget. Inte teckna, inte vara social på internets... Det enda som jag faktiskt har ork till är att se dåliga serier [Most Haunted och den där snubben som talar med andar] på tv4+ tills jag somnar.Jag får strax ett helt chok med lediga dagar och då har jag en massa att ta igen, så... So much för ledigheten liksom. Jag får hoppas på regn, så det känns mindre illa att uggla inomhus konstant.

Jag har fått erbjudande om att vara med i ett inslag i Kvällspasset i P3 för att prata i 5 minuter om vadsomhelst, verkar det som, vilket är sweet, det är PETRE och det är Kvällspasset. Det är ju ett erbjudande jag inte kan tacka nej till och fastän jag är en brud med mkt att säga drabbas jag genast av hjärnblock och tiden då jag babblade på i radio två timmar i veckan tycks väldigt långt borta. Ett ämne som skulle vara intressant, kanske, enligt mig, är dynamiken mellan två konstnärssjälar som lever ihop där slutprodukten inte blir som Mats Jonsson eller Åsa Grenwall.

Jag vetne. M får ta många smällar när jag gnäller om min skaparångest och smärta [särskilt efter Moebius-dokumentären på SVT], mest för att jag vet att han oftast har rätt och det är där problemet ligger. Vi kritiserar varandra friskt och fritt, enbart utifrån det vi skapar och det är så fint. Men ibland beter jag mig som en riktig surfitta när han försöker hjälpa mig och det är ju inte alls särskilt snällt. Ibland gör kritik från den man älskar mest ont, för man vet att han vet vad man är ute efter och ändå trycker på en. Och faktumet att han menar väl kan ibland få mig ännu argare. Såatteh...
Vi får se vad min söta lilla hjärna vill prata mest om, men förslag mottages gärna.

Och jag vet att detta förmodligen var jävligt sent av mig att få veta, men Tove Jansson liked the ladies! Som att jag inte respekterade henne nog liksom? Fan, tänk om jag gått tredje året i Hofors, då skulle jag kunnat skriva C-uppsats om Mumindalen ur ett queerperspektiv ju.

2 kommentarer:

Robert sa...

Det är lugnt, jag trodde att Tove Jansson var en man tills jag var 20-nånting

peekabo.O sa...

Jag påbörjade en av Toves novellsamlingar nyligen, faktiskt. Lyssnerskan. Hennes första, tror jag.
Jag gillar din nya banner :)