måndag, juni 09, 2008

Blärgh. (the inlägg formally known as "Sengångaren säger:")

-det fanns en bild på en sengångare här men den var så ful att jag tog bort den-

Jag har en liten kreativ svacka just nu där allt jag tecknar, skriver eller gör bara blir bajs. Jag hatar när det händer och tråkigt nog inträffar det mer än vad man vill. Jag vill vara bäst på allt jag tar mig för men nu tycks det bara jävligt lönlöst. Jag ställer för höga krav på mig själv och jag försöker med alla möjliga medel få det att funka. Allt blir bara platt och odynamiskt och jag tänker på hur jävla mycket enklare allt vore om man bara sket i allt och knegade på som en vanlig människa, istället för att investera bitar av sin själ i den där lilla droppen tusch som rinner ur stålstiftet.

Varje gång detta händer brukar jag sätta mig ner, med konst eller serier från skapare jag ser upp till och tänka att jag ska spela i samma liga som dem en dag. Jag tittar på vad de gör bättre än mig, hur de löser förkortningar, ljus, fart och dynamik och testar själv. Men det har bara tagit stopp. Tvärtstopp.

Vad jag borde göra är att kidnappa H, en av mina partners in crime i Hofors, som bor här i götet han med och få honom att sparka mig i röven. Varje gång jag satt och gnällde på skolan flyttade han in i min ateljé, pratade med mig, fick mig att fundera över vad jag faktiskt gjorde med bilden, gav mig superstarkt kaffe och höll mig sällskap till arla morgonstund. Ta med mig skissblocket till Tintin och bara sitta där, hela jävla natten med honom.


Ett annat alternativ jag grunnat på är att ha en "Rita snyggt eller dö"-vecka (Jenny B knows how it's done) där ni läsare får diktera vad som ska ritas och jag lägger upp en önskebild varje dag. Bara för att släppa spärrarna. För jag kan inte ens rita fula småsaker för mig själv längre, vilket sengångaren ovan är ett bra exempel på. Asdålig bild. Helt fantasilös. Tills vidare tycker jag vi kör på det. Önska bilder och jag ska bannemej se till att få dem gjorda, så jag får det som är viktigt gjort också.

Jag måste släppa sargen och sluta tjollra så förbannat.

11 kommentarer:

Freddi W sa...

Rita mig! Som jag ser ut utan hår.

Jon Gustav sa...

Rita en homage till Björnåkerskolan.

JEJ! Sengångaren är snygg.

Meidi sa...

Jaaa ÖNSKEBILD! Snälla Elin, rita Steve Irwin som blir spetsad av en stingrocka!

Martin sa...

Sengångaren är fint kurvig på ett James Jean-likt sätt.

Stef sa...

You and me both! Fast jag brukar vara redigt usel på att rita på beställning. Dock ska jag vara ohyfsad och be om en bild med mig själv, Uvett, Lisa, Mr H och dig då vi gör något riktigt häftigt och hoforiskt. Typ runka bull-eh, öhmn, jag menar spelar brännboll!

M sa...

Det är just tack vare att det finns människor som investera bitar av sin själ i den där lilla droppen tusch som rinner ur stålstiftet som man orkar knega på som en vanlig jävla människa :) Människor som du lyser upp en vanlig knegares lilla själ med vackra bilder :D

peekabo.O sa...

Jaa! mitt önskemål är att du ritar mig som Piratkung eh, eller ja menar Piratprinsessa. Mina bästa vänner är bläckfiskar och sjöstjärnor och du får vara vilken havsgud du vill, jä?

Dan sa...

ÖNSKEBILD : Johny Tex från kremel high viftandes med "fräcka fingret"

JennyB sa...

Smickrare där!

Vet du, jag vill se din take på ngn riktig klassiker, säg... Botticellis Primavera.
Det skulle bli så monsterbra!

Elin J sa...

M: Jag har tänkt på din kommentar hela veckan, men helt enkelt glömt att svara. Du ska veta att den där kommentaren värmde och gjorde väldigt mycket. Tack.

Anna sa...

OO, rita mig som en rysk lönnmördare smygandes på kyrkan på blodet! Dearest mafiasister, don't make me beg... ;)