fredag, augusti 15, 2008

Grundtrygghet? Ja tack.


Igår missade både jag och M samtal från någon på Poseidon. Vi försökte ringa upp men vedebörande var ute för dagen och vi kunde inte fatta vad det handlade om alls. Vi slutade söka lägenheter när vi skrev andrahandskontrakt för en lägenhet i Frölunda, men, eftersom bostadbolagen här i götet verkar ha en 'don't call us, we'll call you'-attityd tyckte jag det var bäst att försöka ringa upp personen som sökt oss nu på morgonen. (Eftersom de inte hör av sig i onödan, menar jag) och fick tag på kvinnan som sökt oss.

Hon erbjöd oss ett förstahandskontrakt över telefonen. På en tvåa i Kortedala. För typ jättemycket billigare hyra än vad vi betalar för vår nuvarande och den är dessutom större. Lägenheten ligger EN hållplats bort från där vi bor nu (och det finns mycket skog och annat fint sånt för hundet) och alltså, det jag sagt om att kapa av mig valfria lemmar för ett förstahandskontrakt stämmer. Jag tackade ja, utan att ha sett den.(Lägenheterna i det här området verkar över lag skitfina ändå, så hur illa kan det vara? Jag har bott i studentlyor, gamla mörkrum, källare och dyl liksom...) Och, jag gillar Kortedala. Folk säger att det är hood, men jag har fan inte sett nån hood här. Bara mysig skog, bra affärer i närheten, bra spårvagnar som går och massa pratglada pensionärer.

Och visst känns det pissigt att behöva bryta andrahandskontraktet. Det är aldrig kul att försätta folk i en sån sits. Men med bostadssituationen i Gbg skulle iallafall jag förstå. Jag hoppas han vi skulle hyra av gör det med.
Så Yvette, jag är ledsen men nåt Frölunda verkar det inte bli. Men vi kan ju leka på andra ställen ändå!

13 kommentarer:

peekabo.O sa...

woho! grattis till lägeheten! Vad skönt att saker fixar sig :)

Elin J sa...

DET FINNS HOPP! Nu är det min tur att hålla tummarna för dig;)

Yvette sa...

Grattis till förstahandskontraktet! Guld värt.

JennyB sa...

Yay! Gratulerar.

Anonym sa...

Åh herrejävlar, GRATTIS!!

Shit! Vad! Bra! Det är alltså inte alls alltid helt kört! You totally deserve it, girl. :D

Elin J sa...

TACK ALLIHOPA!!! Ni gör mig så hepi!

Sleepless sa...

GRATTIS till förstahandskontraktet, vilket i dessa tider måste anses vara guld värt. Och Kortedala är helt ok, jag bor själv inte så långt därifrån. *high five*

Elin J sa...

AHMAGAWD! Jag var ju just in på din blogg och undrade huruvida nån som verkar så jäkla cool kan finnas på riktigt?! Och, vaddå? Kan man se dig på spårvagnen alltså?

That is unbelievably awesome. Kortedala ftw!

Sleepless sa...

Ahahaha! Man kan beskåda mig in my natural habitat alltsomoftast på 6:ans spårvagn.

Men allvarligt talat, hoppas allt blir bra med din lägenhet. Det är verkligen inte lätt i Göteborgs hyresdjungel ibland.

Elin J sa...

Det är ju den jag tar oftast med, den går raka vägen till mitt jobb, nämligen. Hehe, bloggspotting will commence shortly.

Ev. signalement?

Sleepless sa...

Jag är personen som sitter längst fram i en gul stråhatt.

Nej då, I look like everyone else. Det får ordnas någon bloggträff i Göteborg. Fast det kanske det redan har gjorts. I'm such a bad, lazy, unsocial blogger.

Elin J sa...

Jafan, bloggträffar. Jag vet inte. Det kändes inte riktigt som min cup of bag.. Får vara lite mindre pretto om jag ska bemöda mig.

Jacob W sa...

Swingersparty?