tisdag, januari 15, 2008

I Norrland gäller inte licenserna/ Min pojkvän tycker att jag är en catkiller

Jag vill ha katt, och nu när jag och M ska flytta ihop har jag börjat gnälla om det som faen. Det är bara det att M ställer sig högst skeptisk till att jag ska äga ett djur ö h t, efter jag berättade hur min senaste katt dog.

Jag älskar katter,och har ägt sådana hela livet. Det är vackra och stilfulla djur som inte horar för uppmärksamhet eller kan köpas. Nej, katter har klass. Tre sådana underbara djur har det blivit; Piff, Micken och senast Diesel.

Diesel var en liten katt, mycket älskvärd och fullkomligt normal i början. Älskad av hela familjen. Men Diesel började visa drag som gillades av vissa, och ogillades starkt av andra. Diesel tyckte inte om barn. Diesel gillade bara barn när hon fick göra dem illa. Vilket var fine, tills min styvmor blev gravid. Jag hade flyttat hemifrån, så jag erbjöd mig att ta hand om Diesel, istället för att behöva avliva henne. Vi skulle bli ett superteam, hon och jag.

Det var ju bara det, att Diesel gick från att vara utekatt till att bli innekatt. Innekattlivet ruckade loss ännu en skruv på henne. I brist på saker att göra började hon nu anfalla vuxna [!] utan anledning samt att kissa överallt. Min pyjamas var en storfavorit.

Nu fattade ju jag att detta var ohållbart. Diesel mådde. Inte. Bra. Hon var galen, helt enkelt. Så jag ringde till min ömme fader för att berätta den tråkiga nyheten.

Now...Vi är snäppet hårdare i Norrland, det är en fördom som generellt sett stämmer...
Så pappa bad mig göra mig av med mitt/vårt husdjur på det sätt som vi alltid gjort i vår familj; Vi ber farbror B skjuta dem. Kostnadseffektivt och smärtfritt.

Han kom en eftermiddag och hämtade henne. Mina armar var blodiga efter kampen att få ner henne i en låda [så hon inte skulle gå bärsärkargång i bilen] och det var det. Min farbror sköt henne och nu är hon döden död.
Livets kretslopp. The circle of life. Jag saknar henne.

Men M tycker att jag är en kallblodig kattmörderska, och det spelar ingen roll hur galen Diesel var, eller att folk jag känner har skjutit sina husdjur för mindre... Han är skeptisk. Tycker ni att han borde vara det?

3 kommentarer:

Syster Bitter sa...

Äh du stampade ju inte ihjäl den.

Dan sa...

inte kallblodigt någonstans, en katt som blivit "förstörd" blir aldrig sig själv igen och då är det inte så mycket att göra :/

Elin J sa...

Precis!