onsdag, mars 25, 2009

Gotta love the irony.

Bloggkommentatorerna släpper sina greatest hits på Vulkan, och i kommentarerna ber tjejen bakom bilden som pryder bokens omslag (som gjordes när de bloggade gratis, på blogg.se) dem att kontakta henne, eftersom de aldrig frågat om de får använda bilden.

Detta bara ett par veckor efter de bloggat om hur de retar sig på bloggare som lägger upp bilden utan att nämna var den kommer ifrån. Salta den räkningen ordentligt säger jag till tjejen som gjorde den.

Det är så jävla knäppt att folk inte fattar att bilder inte uppstår ur tomma intet. Datorer kan göra mycket, det kan de, men for fucks sake. Kom igen. Vad trodde ni?

Förstår ni inte att såna här saker oftast görs av människor som har jobb som alla andra och gör sånt ni tror kommer fram ur arslet på folk om nätterna, eller bara manifesterar sig ur tomma intet, PÅ SIN FRITID. Arbetsbördan för 'ett riktigt jobb' PLUS 'det kreativa' blir typ 200%. Inte konstigt att så många av oss lider av sömnproblem. Och ja, vi kanske är lite dumma i huvudet som väljer knepigare yrken, men allt vi vill är att göra det vi älskar. Det minsta ni kan göra är att visa oss respekt för det arbete vi lägger ner.

4 kommentarer:

saom sa...

Autentiskt citat från typ Lisa, 14 år, ur en forumdebatt om bilder och upphovsrätt: "Om några år kommer det inte att finnas några fotografer, för alla kommer att hämta sina bilder från Internet".

Elin J sa...

OMFG. Då har jag alltså inte inbillat mig att 90-talisterna är vad som kommer driva in världen i en Idiocracy-framtid.

Malin sa...

<3

Anonym sa...

idiocracy is THE film THE century