torsdag, mars 26, 2009

Watchmen

Nyss hemkommen. Intryck som satte spår:

☺ Castingen på Comedian, Rorschach och Night Owl satt fan som en smäck.
☺ Introt var typ det snyggaste jag sett på länge, gjorde mig skitpepp och sedemera lite besviken.

☺ Doktor Manhattans penis. Borde fan ha en egen bylinebild på imdb. Nej, skämt åsido, jag var rädd för att de skulle fega ur där och är glad att de inte gjorde det. Och den hade förhud!
☺Att de följde så många av panelerna såpass nogrannt. Hade jag varit Dave Gibbons hade jag kunnat dö lycklig nu. M å andra sidan tyckte att slavandet under panelerna var lite som en Westlife-cover.

16 kommentarer:

K sa...

Vad kul att du också sett den detaljen att en penis fick vara med på film, istället för att de kukade ur (haha) som vanligt. Filmen var mer charmig än jag trodde och definitivt mer tankar bakom jämfört med så många actionfilmer-med seriefigurer. Men ack att sitta tre timmar framför burken!

Oskar Forsgren sa...

Fanns bra grejer i den, men jag tycker handlingen överskuggades av allt äckligt splattervåld och matrix-slagsmålsscener - är det nån film där man INTE ska ha sånt är det väl Watchmen, där fokus ligger på mänskliga relationer, stämningar och politiskt maktspel.

Elin J sa...

K: Definitivt! Och förhuden gjorde mig osunt glad, faktiskt. Känns löjligt att lägga så mycket vikt vid en skitdetalj som en kuk, men det blir ju nästan ett statement när den får vara med såpass mycket. Suck on that, Hollywoodfegisar!

Oskar: Faktiskt. Blir så jävla less på att man underskattar sin publik och resonerar sig till att gore alltid går hem i brist på annat. Dock var filmen, såhär, dagen efter, varken bra eller dålig. De gjorde många saker bra, andra saker mindre bra.

Undrar dock vad man skulle tyckt om man inte läst serien.

Elin J sa...

Dock var musiksättningen helt fruktansvärd. Förstörde mer än förhöjde.

K sa...

Jag har inte läst serietidningen. Och jag tyckte den var okej. Hög budget, vilket syns. Men kan hålla med om att musiken inte kändes speciell.

Stef sa...

Yes, that's all fine and dandy, och jo Watchmen, jag kan förstå, den måste man ju se.

MEN WTF jag är i Göteborg på Serieveckan och har inte sett dig ett dugg!! Nu måste du ta dig in till Café Hängmattan ikväll om du kan, se min livejournal för mer info.

I need Elin J in my reality!

Elin J sa...

STEF! I know! jag hade ju planerat allt detta och ändå gick allt åt helvete. Trodde jag hade dagen ledig, men chefen ringde mig en halvtimme efter jag skulle ha börjat jobba och undrade var jag höll hus egentligen. Missade alla föreläsningar och alla vänner. I am not amused.

laser sa...

Filmen var fett mycket bättre än serien och våldscenerna gjorde definitivt sitt. Ville bara påpeka att man inte måste falla i nån sorts PK-alltskavaraexaktsomiorginalet-tankesätt.

Elin J sa...

Laser: självklart behöver man inte förhålla sig exakt till förlagan, då blir det ju bara en cover och hela poängen med att ens göra filmen i första taget går förlorad.

Zack Snyder har gjort ett dunderjobb, inget tal om den saken och det är en massa smådetaljer jag fullkomligt älskar med filmen. Men när viktiga grejer som bara antyds i boken, blir superuppenbara i filmen så känns det lätt lite klumpigt (och jag är ändå a-OK med ändringen i slutet, jag fattar precis varför de gjorde så och tycker i viss mån att det är bättre än det i boken)

Men, som sagt,jag är inte stark nog att separera mig från boken, så det skulle vara intressant att höra vad någon som inte läst den tycker om filmen.

Oskar Forsgren sa...

Jag tvivlar starkt på att en som Laser skulle har orkat läsa hela serien. Zack Snyder borde fortsätta göra Miller-filmatiseringar, jag tror att deras visioner om vad en film ska innehålla skulle gifta sig bättre: snygg yta, massor av våld och unken mans- och kvinnosyn. Då vet jag på förhand att jag kan strunta i att se dem också.

laser sa...

Oskar, jag har läst hela serien, annars hade jag inte sagt att filmen var bättre.
Men att använda retorik som att regissörer underskattar sin publik, mao gillar du detta är du dålig, är lite fegt, tycker jag. Gillar man det inte får man komma med nåt bättre än tjejsarens nya kläder-argument.

Jacob sa...

"tjejsaren"... *fniss*

Hoppas du förstod alla ord i serien.

David B sa...

Miss America and I went to watch it last week, and the best part was Dr manhattan's penis ;)

Oskar Forsgren sa...

Jag baserade mitt antagande på att omdömet "fett mycket bättre än serien" kändes så surrealistiskt, kombinerat med att du skrivit på din Googlepresentation att du är "fruktansvärt lat". Men okej, jag tror dig.

En film som jag tyckte var bättre än boken är nog Ghost World-filmatiseringen, med reservation för att det var längesedan jag läste serien.

laser sa...

jacob: Lite bråttom, ja. Bra att du verkar vara en stjärna på att förstå alla poänger och nyanser i det du läser iallafall ;)

Elin J sa...

Daff: Baby! You're in my blog! (Yeah, I loved the penis too. It even had a helmet=) I must e-mail you, pronto!