måndag, mars 09, 2009

En dag för sent, men ok.

8:e mars kom och gick, eftersom jag jobbade hann jag inte riktigt engagera mig i det men såg fram emot en massa schysst läsning i bloggar och dyl. Veckan inleddes svagt med ett dunderfail i form av en metrokrönika som knappt är värt att kommenteras, och forsatte med Skugges äktenskapskrönika, som jag läste igår, samtidigt som en gammal vän-till-en-vän gifte sig hemma i Norrland. Jag är glad för min vän, men Skugge - igen, vad fan hände? Min första tanke var att avfärda hela din krönika som projicering. Ribban sattes alltså rätt lågt i år, men

Johanna Sjödin bloggade om att det inte borde vara en märkvärdig prestation att hålla på att knulla i 30 minuter, och att det är synd om kvinnor som bara haft 2-minuters samlag och jag kan ju såklart inte hålla med mindre OCH hade en relaterad diskussion om det igår med min bättre hälft om just för tidig utlösning, efter jag drabbats av det stunden innan (Yes, it happens to girls too) och M tyckte att det var lite orättvist att det blir såpass uppblåst som det är när det kommer till snubbar som är för snabba med avtryckarfingret.

Men det är ju liksom the number one sitcom joke av en anledning. För det är en eländig sits om man befinner sig i en relation där man inte får uppleva faktiskt penetration i mer än tre minuter. Man känner sig snuvad på konfekten, särskilt om det händer gång_på_gång_på_gång. M ansåg att det bara uppfattas som ett problem eftersom det är kvinnorna som gör det till ett problem, och klart som fan att de borde, det är ju de som missar ut på något. Om snubben däremot kompenserar på annat sätt, fine. Men det händer ju att de inte har den goda uppfostran att göra det. Faktiskt. Och i längden så kommer man skrika efter en rejäl deep-dicking session, eller kompensera med porr tills man blir vindögd.

Då återstår ju bara frågan om för tidig utlösning nånsin blir ett problem i ett homosexuellt förhållande två män emellan, och det var även där vi lämnade diskussionen. Ingen av oss är en homosexuell man, men Ms teori ligger ungefär i att nej, det blir det inte. Jag... är tveksam.

Sleepless visade sedan vad det egentligen handlar om. Och även om det blev rätt tomt i övrigt så kompenserades ALLT av Jezebels artikel som benar ut varför männen i Battlestar Galactica gör serien feministisk. Jag vill gifta mig med artikeln, med skeppet och inte minst med Starbuck. För er som inte har börjar se säsong 4, sätt för fan igång för nu händer det grejer.

3 kommentarer:

Stef sa...

"(Yes, it happens to girls too)"
HIGH FIVE!

metro gör mig till en ledsen hest.

Jon Gustav sa...

Som jag ser det fyller feminism samma funktion som typ Pride, en biprodukt av orättvisa som i ett perfekt samhälle inte skulle behövas.

Jag längtar efter dagen då internationella kvinnodagen inte längre fyller en funktion. Då det äntligen handlar om individen och inte den kollektiva strukturen.

Men, mad props för ännu ett år från en icke feminist!

Jon Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.