måndag, mars 30, 2009

Metroblogga? RLY?

Min bättre hälft har legat på mig på sistone ang hela varför bloggar du gratis när du kan blogga på metrobloggen och kanske få in lite dough på något du skulle gjort iallafall- grejen. Och han har en poäng, det har han. Jag skulle ju ändå blogga och de små penningar som skulle trilla in skulle vara en överraskande bonus. Men jag tvekar. Och varför gör jag det? Jo;

Jag är inte ens säker på att det skulle löna sig ens, plus att jag skulle känna mig lite som en sellout, trots att jag är INGEN. Jag fattar att det lönar sig om man är underbara fröken Fridén och jag vill att hon fortsätter göra balla grejer, så jag klickar gärna in mig x ggr om dagen hos henne. Men, de pengar jag vinner förlorar jag i layout och möjligtvis läsare. ELLER att jag ska få en knäpp och börja mikroblogga inlägg i stil med "nu har jag ätit frukost, detvar gott" i försök att få mer klick. (Inte ens jag litar på mig!)
Jag vet ju att jag har några metrobloggare som läser mig - skulle ni kunna bekräfta/avfärda några av mina huvudbryn här?


Är det så värt som M inbillar sig, om man bara har runt 200 läsare om dagen, och hur funkar det med dem som läser en via RSS? Och ni andra, skulle ni sluta läsa om jag bytte?

11 kommentarer:

Fredrik Westerlund sa...

Jag som läser en del Metrobloggares RSS vet att den är kass - all text i en enda klump helt utan radbrytning och andra formateringar. Huruvida de får pröjs för RSS-läsare vet jag dock inte, men eftersom folk snart bara läser via RSS är frågan absolut relevant.

Själv skulle jag inte sluta läsa dig, men jag skulle bli irriterad på det fula RSS-flödet och längre poster skulla jag bara scrolla förbi.

Elin J sa...

Vet du, jag tror att RSSen på metrobloggar blir så jobbig med flit, så man bara ska ge upp och klicka in sig på den riktiga sidan=)

Och Freddi, det känns tryggt att man alltid kan lita på dig;)

Hanna Fridén sa...

Man får inte betalt via RSS, men Metrobloggen har ändå spärrat så att man inte får en vettig version av blogginlägget via en RSS-läsare, så folk får ändå klicka in. Folk läser absolut inte bara bloggar via RSS däremot, och jag tror inte att det kommer bli standard fören Internet Explorer har det som add on.

Med 200 läsare om dagen så får du 6000 läsare i månaden, med standardavtalet så får du 3 öre per besök innan skatt förutsatt att du hamnar över 5000 läsare, vilket du gör. Utifrån det så får du bedömma om det vore värt det eller inte.

Tyvärr så tappar man alltid en del trafik av en flytt, men det jämnar oftast ut sig efter ett tag!

Fredrik Westerlund sa...

Okej att jag inte representerar hela läsekretsen, men jag tror att de som liksom jag läser allt i RSS-läsare (i mitt fall online i Google Reader) ytterst ogärna klickar sig vidare in på bloggen bara för att flödet ser ut som skräp. Jag går aldrig in på en blogg - hellre läser jag det jobbiga flödet, som om det blir för långt och för jobbigt får finna sig i att jag tänker TL;DR och fortsätter med nästa.

Men som sagt, alla är ju inte som jag och tur är väl det.

kattlachan sa...

Hej,

Jag läser också bara via rss, och jag håller med Fredrik om att det är hemskt på metrobloggar :)

Fredrik Westerlund sa...

(Det är här någonstans du ska föreslå att vi som vill ha schysst RSS-syndikering skramlar ihop till de 126 kronor i månaden det skulle bli efter skatt ^^)

Hanna sa...

Jag prenumererar på runt 90 bloggar via Googles RSS-läsare, men jag klickar ändå upp de bloggar jag tycker är intressanta. (Och din blogg räknas som en av dom!)
Så mig skulle du inte förlora.

Jon Gustav sa...

RSS är jobbigt. Blogg är jobbigt. Din är den enda jag läser aktivt. Och även om du tjänade en slant på det så skulle jag kolla.

laser sa...

Jag tycker det är ett knepigt dilemma. Visst vill jag att du ska tjäna pengar, men jag får dåliga vibbar av metrobloggning… och att få betalt för att blogga… Proffsbloggning liksom. Flera bloggar som jag börjat läsa för de verkat bra har jag ledsnat på och tagit bort från RSS-läsaren för att de har den där dryga proffsbloggarstilen från en person som vet hur jävla omtyckt hon (för det är oftast en hon) är och hur lätt det är att framställa alla som inte håller med som kompletta idioter. Jag vet inte om det kan kopplas till att man får betalt iofs…
Sen skulle bloggen troligen bli fulare av det.
Samtidigt skulle jag antagligen kört själv om ag kunde få pengar för det. Men dubbelmoral är ju dubbelt så mycket moral :P

kattlachan sa...

Kanske det finns andra sätt att tjäna pengar? Metrobloggar ger pengar eftersom de visar reklam eller hur? Går det att lägga upp reklam på blogspot?

Fredrik Westerlund sa...

Ja, man kan använda t.ex. Googles annonstjänst för att placera annonser på Blogger.