måndag, mars 23, 2009

Frukta mig! Jag är face-recognitiongirl!

Mina BFFs har som sagt varit i stan i helgen och uppdaterat mig på sina liv och populärkultur som bara glidit mig förbi, inklusive hela Melodifestivalen-grejen (som Tanja som fint vill kalla Tingelingate) Jag såg nästan inget av festivalen, men fick se Tingeling goes russian i ett klipp min bästa vän visade på YouTube. Och en upptäckt görs; Mohikanryssen var ju Mårten i Ebba och Didrik! Men, jag fick njuta av den insikten själv, eftersom ingen annan verkade förstå vad jag pratade om. Tills jag frågade Älskade Dumburk om jag var helt ute och cyklade eller inte. Och nog fan fick jag rätt!

Jag har en vän vars superkraft är att han kan använda samma strumpor i en vecka utan att de börjar lukta, kan min ansiktsigenkänning vara min då? Fast den är mest jobbig, för ofta inbillar jag mig att jag kan känna någon lite löst, typ från nån fest, när det egentligen bara är någon som suttit mitt emot mig på vagnen. Eller, att jag kan minnas låttexter. BFF1 och jag sprang på en irländare häromnatten och på något vis kom vi in på det här med att kunna låttexter;

BFF1: But Elin's actually really good at that! Any lyric you want, she'll know it!
Irländare: Really!? So you're a singer then?
BFF1: No, she's a terrible singer!

Jag: Yes, it's one of those skills I have that's just completely pointless.
Irländare: Yeah, that must be really frustrating, I mean, how can you use it?
Jag: ...To correct people. And that's rarely appreciated, you know.

3 kommentarer:

Anabanana sa...

Damn! Jag tyckte väl ryssmannen där var lik någon jag kollat på förut! Bra att du kom på det! :D

Robert sa...

Sjukt jävla imponerande!!

Elin J sa...

Tackartackar. Men Robert, du är ju en av de få som fått uppleva mitt ansiktsigenkännande i första hand! Jag har slutat yttra mig nuförtiden, har blivit lite för blyg på äldre dar=)

Dessutom har jag insett att det förmodligen känns obekvämt för den som blir approachad. Skulle då jag tycka.