tisdag, mars 31, 2009

Cesi n'est pas allmännbildning, tydligen.

Jo, Göteborgs Kommun sätter ju i dagarna igång med sin städkampanj, som jag och M designade t-tryck till. Allt är gott så långt och jag tycker fortfarande att det är ett beundransvärt initiativ från Göteborgs Stad. MEN - and this is where the gnäll begins - det finns en liten detalj som under processen gjort mig lite... förnärmad, om vi ska uttrycka det jävligt delikat. Ms design baseras på konstverket ovan - med vissa ändringar. En Magritte-pastiche alltså. Där pipan har blivit en sopsäck och texten ändrats till Cesi n'est pas une problème. Ni känner alla till tavlan. Alla har sett den där pipan NÅN gång. Men, på kommunen förstod man inte paralellen. Alls. Så, på den slutgiltiga t-shirten kommer texten vara borttagen. För att de som styr den här staden inte förstod vad det var. Hela idén som designen bygger på har gått förlorad. Det här är nog det värsta caset av "kunden har alltid rätt... fastän kunden är en idiot" jag nånsin varit med om.

8 kommentarer:

Blaren sa...

En klassiker, än en gång skändad.

http://blaren.blogspot.com/2009/01/first.html

Trots att alla antingen sett eller hört talas om originalet, är skrämmande hur få som faktiskt KOMMER IHÅG pipan...

Jon Gustav sa...

Wow, folk som jobbar för kommunen har inte allmänbildning. Cue the surprise.

Antar att surrealismens guldålder är över *gråtiz*.

Hälsa M att idéen var asbra.

Sliven sa...

Men snälla. Vem har någonsin hört talas om en bildad kommunalpolitiker?

Elin J sa...

Blaren: MEN DET ÄR JU EN KLASSIKER!

Jon Gustav: Jag gör det misstaget för ofta, upptäcker jag. Överskattar folk, alltså.

Sliven: Men, men, alltså, de jag träffat har varit det. Under min egen tid som kommunpolitiker. Och. Ja. Jag fattar inte!

Porrtrollet sa...

-84 här som inte alls förstår kopplingen mellan pipan och en fransk text. Kanske umgås ni i för kulturella kretsar för gemene Svensson?

JennyB sa...

Pipan är lika känd som Mona Lisa och Dalis klockor. Jag är sannerligen ingen kultursnobb, men den här bilden är KÄND. Det har gjorts tusentals parafraser på den.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Treachery_of_Images

Mia sa...

Åh vad tråkigt och typiskt av kommunen!

Och det ÄR en klassiker. Jag frågade min sambo nu för att se så det inte bara var jag här hemma som kände igen den, han kände absolut igen den...

Sliven sa...

Du måste ha bott i en mer allmänorienterad kommun, i så fall. ;)