söndag, februari 17, 2008

Pär Ström= Fuckall

Det finns inget ord på svenska som beskriver hur jag känner för Pär Ströms artikel i SvD så jag måste använda engelskans "fuckall". Dessutom är det söndag, så Pär Ström utnämns härmed till veckans Får i Fez. För er som inte bott i ett engelskspråkigt land lyder definitionen till detta mycket underskattade ord as follows:

A lang of British origin with many definitions. Of which are:
1. Worth absolutley nothing
2. A feeble and unsucessful attempt
3. An overall bad experience
4. An interjection of anger, excitement, or disbelief.

Och ja, alla punkter stämmer in på vår gode vän. Jag hänvisar till Hanna Fridén så länge, så får ni en klar bild av vad jag skulle skrivit om jag inte vore sömndepraverad och hungrig.

PS: Definitionen av fuckall kommer förresten från Urbandictionary.com

14 kommentarer:

Anonym sa...

jo tjena kvinnochauvinistiske fittstimmare

Elin J sa...

Du tycker det? Om du kollat in min blogg längre än kuken räcker, så skulle du nog upptäcka att det inte riktigt ligger till. Men tack för att du gav mig ett gott skratt!=D

Anonym sa...

Varför tycker du Per Ström är så provocerande?

Det som borde vara i fokus är väl de som far illa vare det sig rör sig om män eller kvinnor, unga eller gamla, svarta eller vita, homo eller hetero etc.

Ganska trött på alla som hela tiden bara identifierar sig med en grupp och sedan skiter i resten...

Elin J sa...

Vad har gett dig intrycket att jag bara skiter i resten?

Elin J sa...

Anledningen till att jag finner Ström provocerande (vilket egentligen är fel ord för det jag känner, men ok, I'll play along) är för att det enda han gör egentligen är att stänga in sig i sin lilla Men det är ju så synd om oss killar, vi måste betala mer för vår bilförsäkring, vi får inte ha kjol på oss på jobbet etc etc, kvinnor kan använda sina känslor och dupera oss män till att få sin vilja igenom, BLAH BLÄH BLAH-låda som han vägrar titta ut från och se saker i ett sammanhang.

Har du läst hans bok?

Anonym sa...

Det kanske var du som kontaktade SvD och fick dem att ta bort alla kommentarer till artikeln? De var ju i huvudsak positiva...

Anonym sa...

Ok, Pär Ström är ett ...
Men är det inte ett problem att vad han säger är rätt i sak här och att det skymmer, svärtar ner även feminismen, att man rangordnar könet oavsett ideologi i nyhetsrapporteringen. Varje gång en man "bjäbbar" emot så är det kanske inte enbart för att han är "hotad".
Han kanske tar diskussionen om feminism på allvar. Typ alla har samma värde, vad vet jag.
Sen undrar jag om det finns kvinnor som kollar bloggar med fittan, eftersom du antar att män gör det med kuken. BLir det inte lite pubertal feminism typ -"Kuken och fittan spela boll, kuken vann med 10-0"..

dzvezda sa...

"det är ju så synd om oss killar, vi måste betala mer för vår bilförsäkring,"

Det är det ju. Om män och kvinnor ska ha lika lön så borde väl rimligtvis saker och ting kosta lika mycket för en man, som för en kvinna? Varför ska män ha mindre pengar över efter alla räkningar är betalda?

Jag kommer aldrig kunna ta feminismen seriöst om de fortsätter med att ignorera de orättvisor i samhället som drabbar män, och enbart fokuserar på de som drabbar kvinnor. Det är inte jämställdhet, det är egoism.

Elin J sa...

Du satte tonen med din första kommentar, och att du uppfattar mig som mansfientlig får stå för dig.

Och nej, jag är FÖR yttrandefriheten, i allra högsta grad och anser att alla har rätt att göra sin röst hörd, så nej, jag är inte den som kontaktat SvD.

Alla har samma värde, och det är det feminismen propagerar för, vilket inte många tycks förstå. Dig och Ström inkluderad. Vad Ström gör med sina artiklar är att ta bort fokus från det som faktiskt är relevant.

I tidigare blogginlägg har jag nämnt att jag håller med Ström om att män diskrimineras på flera områden som måste åtgärdas, och tro mig, de som kämpar för det är feminister.
Men, du verkar ju onekligen läst bloggar med kuken, eftersom du tycks se feminismen genom Ströms ögon, och vad han kallar ego-feminister (vilket främst verkar betyda medlemmar i F!)medans jag själv utgår från definitionen att feminism är att se de orättvisor som finns mellan könen och att man vill göra något för att förändra detta. Oavsett å vilket håll orättvisorna pekar.

Har jag gjort mig tydlig nog?

Freddi W sa...

Jag är inte den som vill försvara Per Ström, verkligen inte, men just den här artikeln tycker jag till stora delar var relvant - i alla fall om man läser bort allt tjat om feminismen. Ta den där grejen om sms-lån som kvinnofälla, till exempel. Det är ju typiskt dålig journalistik som förtjänar skäll. Så - jag tycker att det var ganska bra mediakritik. Speciellt för att komma från Ström.

Elin J sa...

Freddi: Du och Ström har sannerligen rätt i mediakritiken, men ska man verkligen behöva ignorera feta textstycken för att kunna ta in det relevanta?

Han ägnar sig ju åt smygsensationsjournalistik när han går på precis som vanligt i sin syn på feminismen, eller?

Freddi W sa...

Jo, det är klart att Ström driver sin agenda även i den här artikeln, men jag lägger hellre min energi på att kritisera hans mer korkade verk. Sådan där skräpjournalistik som sms-lånen skymmer bara det verkliga jämställdhetsproblemen och sådant skadar mer än det gör nytta.

Elin J sa...

Hence the fuckall-epitet:D

Alex sa...

alltså om man är hermafrodit då?