söndag, mars 16, 2008

"Det är som att Live trace for till helvetet och kröp tillbaka genom avloppet"

Såg en annons för denna styggelse till t-shirtsajt på Facebook och tänkte att Nej, nu är det kokta fläsket tamejfan stekt! Har folk verkligen såhär dålig smak? Bilden till vänster är hämtad därifrån och är designad av en viss Graf. Vem hn är vet jag inte, men jag gillar henom inte. Inte deras andra designers heller, för den delen.

Nu vet jag att jag är jävig, iom att M designar t-tryck och är i startgroparna för att lansera t-företag, men en viss smak har jag ändå och jag bara undrar när folk ska lära sig att en ordvits inte gör ett bra tryck? Eller som i 99% av fallen hos BeastWear; att man bara tagit ett foto - pillat med kontrasterna i Photoshop - importerat till Illustrator och valt det mycket behändiga verktyget Live Trace för att enkelt vektorisera bilden. Jag använder själv Live Trace hela tiden, men skillnaden blir knapp och jag använder den mest för att snabbt rengöra original i datorn.

Det värsta är mina egna fördomar om folk som faktiskt köper t-tröjor av det här slaget. Min bästa vän dejtade en kille som hade den här vedervärdiga smaken. Han var fordonare, lagomt dum i huvudet och skrattade sådär med hela huvudet/hals/munnen såg ut att äta upp hans ansikte. Jag tänker kopiösa mängder snus, ordvitsar, taskig kvinnosyn, vardagsrasism och hembränt med en praktisk gymnasieutbildning i ryggen. And ugly shoes to match.

FAST. Det finns ju ett kryphål i t-shirtdjungeln, om man ponerar att man på någon nivå attraheras av den här sortens humor/estetik. Man använder sina jedi mindtricks på nån polare, får henom att köpa tishan åt dig, och sedan, om du är tillräckligt cool och har lagoma doser självdistans - bära plagget under föreskriften att det är ironiskt. Det är en svår konst, en som jag inte bemästrat själv än, men kombinationen kan bli förvånansvärt lyckad. Faktiskt.

8 kommentarer:

Alex sa...

alltså de jag störde mig mest över (förutom designen som är en självklarhet) var nog.... varför springer Gunde? var inte han skidåkare?

Elin J sa...

Haha, ja. Varför springer Gunde? Det logiska vore ju att teckna dit ett par skidor, MEN så långt sträcker sig inte designerns ambition. Utan han tar helt sonika The Human Torchs kropp och bara sätter dit Gundes huvud. Och nöjer sig med det. För Gundes fagra anlete torde ju vara förklaring i sig.

Ett annat exempel på denna uppfinningsrikedom är den här bilden: http://beastwear.se/index.php?module=webshop&action=list_printons&start_row=70&sort_field=p.priority&sort_type=0&q=#

Där man satt Leif Loket Olssons huvud på The Things kropp.

Alex sa...

hahahahahahaaaaaaaaaaaa! *drar efter andan* såg ju dolph trycket. fan va roligt. Man ser ju inte ens att det är dolph... it makes no sense!?

I make no sense.

och du har för lite att göra.

kill me kate!!

Meidi sa...

Hahahahaha jag DÖR! Jag vill ha den! Jag älskar att klä mig ironiskt, det kräver i princip ingen insats! :D

Alex sa...

*ger meidi ett nackskott i pannbenet*

Dan sa...

Jag får ett par justéa vibbar till 80-tal, problem med sprit, hockeyfrilla, slå ungarna och husvagn

floria sa...

Och här någonstans hamnade du i mina favoriter. Inte för just detta inlägg, men jag gillar ditt språk. Alltid skönt at plocka bort gammal skåpmat från favoriter-listan och hitta en blogg man faktiskt vill läsa.

Elin J sa...

Floria: Kul att du gillar bloggen! Alltid kul med nya läsare:)