måndag, november 17, 2008

Also, I made this VII

Come on kids! History is FUN! Anyway, jag älskar mytologi i alla dess former (dock ligger den egyptiska mig närmast om hjärtat) men, jag satt och klottrade i väntan på att Gossip Girl skulle börja och Medusa tittade fram. Hon har fötter i orginalversionen, men...de kändes inte helt 100, dels för att de, i orginalskissen, var beklädda i högklackat (Hello!? Liksom, de hade ju inte det den tiden. Kulturkrock! Vad tänkte jag?) och för att...fötter is a bitch to draw, basically. Så jag beskar bilden eh, jättemycket. Min stilla önskan, dröm, förhoppning med den här är att nån historienisse/nissa med bloggintresse ska se den här och be mig illustrera en mytologibok. För de är alltid så fint illustrerade och jag skulle absolut inte ha något emot att göra något sånt. Det vore askul.

10 kommentarer:

Li sa...

Snyggt! Mytologi rockar. Och jag skulle gärna läsa en mytologibok som du hade illustrerat.

Själv planerar jag att försöka göra en grekisk mytologi-serie inom (vad jag hoppas) en inte alltför avlägsen framtid.

Elin J sa...

Tack! Och eh (med risk för attlåta som en fangirl, IGEN, but I am so) så skulle jag lätt läsa dina mytologiserier. Har du läst den där egyptiska som heter typ...Solens Rike?

Mikey sa...

Det här var en av dina snyggaste bilder hitills! Riktigt snygg kropp (love the boobs samt nyckelben, hals och mage, särskilt... eh, det är ju typ hela!) och dina linjer är, som vanligt, to die for.

Jag skulle lätt läsa mytologiserier av dig! Och det skulle skolor kanske också göra? Mina kontakter i skolbibliotekväsendet är väldigt inne på serieversioner av Shakespeare just nu (alltså med originaltext och så, inte barnanpassade serier) så varför inte mytologiserier?

Elin J sa...

MEN JAG ÄLSKAR JU SHAKESPEARE MED! Fan, det vore assweet ju. Särskilt mycket älskar jag hans sonetter. Kanske borde prova göra ngt Shakespearianskt?
Och tack, tack!=D

Mikey sa...

Jaaa! Alla borde göra något Shakespearieanskt!

http://www.classicalcomics.com/
där finns dom Shakespearserier som bibliotekarierna snackade om. Många av dom skulle kunna vara så mycket snyggare, tyvärr. Hittar ingen "work for us" info, men seriöst, du skulle kunna kontakta dom!

Li sa...

"Har du läst den där egyptiska som heter typ...Solens Rike?"

Menar du serierna om Nofret av Sussi Bech? Flera av dem utspelar sig i Egypten under Echnatons tid. I alla fall så har jag läst de tio första delarna. Sussi Bech hörde till en av mina stora favoriter när jag gick på gymnasiet.

Elin J sa...

PRECIS DEN! Fanns den i TIO delar!? Biblan i Burträsk hade bara ett ex, och det lånade jag typ 1000 ggr. Jag var f.ö jättekär i Echnaton;P Det var också en eye-opener för mig som tecknare, eftersom jag bad min morsa (som inte heller är dålig med pennan) att teckna av en serieruta med Echnaton, men eh...Jag var inte nöjd med hennes bild så jag gjorde en egen, som dessutom var bättre. När man kan spöa morsan i teckning tänds det liksom något i en=) Shit, kan man få tag på dem idag tror du?

Alex sa...

snyggve!

Li sa...

Det var bara de sex första delarna som kom ut i Sverige (fattar inte varför de aldrig gav ut resten!). Del sju, åtta och nio läste jag på danska några år senare efter att ha lånat dem från Serieteket i Stockholm (om jag inte minns helt fel). Del tio har jag däremot i engelsk översättning. Jag fick den i födelsedagspresent en gång av Joacim som hade beställt den från nätet.

Och jag var faktiskt också lite kär i Echnaton. ^^;

Elin J sa...

Adlibris har dem på danska, men, måttligt språkbegåvad som jag är känns det lite ..iffy. Måste nog tänka över det en eller två gånger innan jag trycker på 'beställ'. Men står de sig fortfarande? (du vet, vissa saker romantiserar man ju av bara helvete när man tänker tillbaka på det, bara för att se det igen som vuxen och undra what the fuss was about=/)