onsdag, november 12, 2008

FRÅGESTUND! Häpp!

Jag vet inte om det bara är dumdristigt av mig att härma de större bloggarna i det här fallet, men mitt ego tvingar på mig så jag tycker vi kör. Är det något jag vet om mina läsare så är det att ni är lojala iaf=) Om än, kanske lite för få än vad jag själv skulle önska, men det är ju faktiskt en bisak. Så - fråga mig
VAD_ NI_ VILL!

(Dock kan jag förvarna och säga att mina bästa ämnesområden är; mig själv, serier, saker som har med tecknade att göra, musikintron från sent 50-tal och framåt, egyptisk mytologi, populärkultur i stort, I guess, telefonsex, smink, historia, allmänna grejer om Västerbotten, matlagning och relationsråd som jag oftast oblygt brukar tvinga på folk oavsett de vill höra det eller inte.)


Any takers?

15 kommentarer:

Alex sa...

hur blir man lika awesome som du?
och vad har du på dig för sockar?
steker du mat i bregott? smör? armens hudsalva? eller olivolja?
vad är ditt favorit typsnitt?

Elin J sa...

• Genom att äta mycket fullkorn och dricka en och en halv kanna kaffe om dagen
• Just nu? Pojkvännens grå tubsockar. Men det är oftast fallet eftersom mina alltid försvinner i tvättmaskinen.
• Helst olivolja men Bregott händer ibland, typ då jag steker svamp.
• Jag hatar typsnitt, så om det inte handlar om att använda det i brödtext brukar jag ta nåt neutralt (då använder jag helst arial) och sen göra om dem i Photoshop, så det inte ser så förbannat 'typsnittigt' ut.

Alex sa...

omfg! jag har antecknat och du är fantastisk!

Jocke sa...

1. När man har läst superhjäteserier, hela jävla svenska independet serievälden, ameikaska goth serier som Jthm och lenore, love and rockets, engelsmänen som gör amerikanska serier (moore, gaiman, grant m.fl), ameican splendor, ghost world, peepshow, tale of one bad rat, wanloo och bone... Vad ska man läsa då?
Heavy Metal scenen känns inte jätterolig. Manga går sen tio år tillbaka inte att läsa (efter som de envisas med att inte vända sidorna rätt längre). Det är ett hopplöst läge.
är europeiska porrserier av typ Milo Manara och gänget enda vägen vidare?

Elin J sa...

Jag skulle nog främst tipsa om franska och italienska serier, då. Det är ju typ den enda som finns kvar=/ Men tack o lov finns det ju mycket mer att hämta i europa. Tyskarna gör bra grejer de också, så kolla in europa och bli positivt överraskad;)Dock måste jag ju säga att några av mina favoriter faktiskt varit med i Heavy Metal, så underskatta det inte.

Li sa...

Du gillar egyptisk mytologi? Åh, då måste jag fråga dig om du har nån favoritgud därifrån?

Elin J sa...

Hmmm, knepigt. Jag gillar nog Anubis mest(precis som jag är svag för Karon inom grekisk mytologi) men även Osiris, Bastet, Horus och Set.
(Och,höhö,Min. Icke att förglömma;P)
Historien kring Geb och Nut är också en favorit=D

Anonym sa...

1. dina fem favorit band/artister
2. prison break eller dexter?
3. vilket parti röstade du på i senaste valet.
4. länk på en bild av dig?
5. vad har du för skor?
6. vilken del av din kropp är du mest nöjd med?
7. marvel eller dc?
8. hur gammal är du?
9. är du religös?
10. är din Photoshop köpt eller nedladdad?

vill gärna fortsätta men jag måste iväg nu.

/monty flair.

Elin J sa...

• Queen/ Arctic Monkeys/ The Hives/ Yeah Yeah Yeahs/ The Wannadies (fast listan slutar såklart inte där)
• Dexter
• Vänsterpartiet ( Satt som förtroendevald vänsterpartist i Barn-och grundskolenämnden i ca. 3 år innan jag flyttade söderöver)
• Finns ju i inlägget!
(annars kan du klicka på taggen 'egobild' så kommer det upp ett par styckna)
• Varierar mellan ett par bruna och ett par svarta All Stars.
• Halsen/ryggen
• DC
• 24½
• Nej, dock är jag både döpt och konfirmerad.
• Det du=P

Malin sa...

Första serien du kände puppylove för?

Elin J sa...

Hmmmm... Fantomen. Eller Modesty Blaise. Minns inte riktigt vad som kom först=/

Suntui sa...

Det finns någon lärare från Hofors som skrivit massa böcker om hur man tecknar olika stilar och föremål. Är de värda 75kr styck eller kan du tipsa om några andra böcker om tex att teckna porträtt och människor?
Jag kommer naturligtvis aldrig bli i närheten av lika grym som du. Men jag vill bli en hyffsad hobbytecknare.

Tips på hur emottages tacksamt!

Elin J sa...

Jag vet inte om jag kan tipsa om särskilda "Så tecknar du"-bla bla bla, utan jag skulle nog börja med att skaffa dig en bra och genomgående anatomibok och andra böcker med stilar och av tecknare som inspirerar dig istället. Kolla hur de gjort, efterhärma drag/hela bilder du tycker är värda/skulle passa sättet du tecknar på och kör så det ryker efter det.

Mången Disneyfilm har blivit pausad och avtecknad under åren jag växt upp, små bilder jag gillat har jag tecknat upp fast 10 ggr större, jag använde ofta min hund som modell (eftersom hon var liten och kunde sova på skrivbordet) och ja, GÅ KROKIKURSER. Folkhögskolor brukar ha dem ofta, så kolla runt lite, för det är alltid skitbra. Annars är det bara att haffa en polare och få dem att sitta modell.

(Tack och lycka till!=D)

Jon Gustav sa...

1. Mänskligheten, lost cause eller finns det hopp?

2. Vad hände egentligen med veckans nörd?

3. Klitorispiercing eller Neonlabret med playboymotiv?

4. Hur många koppar kaffe blir det per dag?

5. Emokids eller vår ungdoms subkultur, dunjacka med buffaloskor?

Elin J sa...

• Eftersom jag är en romantiker VILL jag säga ja. Men om jag ska vara realist så... Nej. Filmen Idiocracy känns faktiskt t o m lite småprofetisk.

• Mina nördar tog slut! Eller nej, det kommer kanske tillbaka, jag fick bara psykbryt när jag inte kunde utse vem som skulle representera serienörden.

• Jagkan inte för mitt liv fatta varför folk sätter metall i något som är så viktigt! Jag ryser till vid tanken. Finns för många nervändar som är för viktiga för att jag ska våga riskera dem. Så.. Neonlabret.

• Har en rätt fet kaffekopp som jag dricker ur hemma, rymmer kanske 4½ dl. Så...Just nu är jag inne på min 3e och jag räknar med kanske en eller 2 till innan jag lägger mig.

• Emokidsen<3 De är söta på ett 'skadat djur' sätt. Typ som den där hamstern i CWC som inte har några bakben utan hjul istället;)