söndag, april 27, 2008

Svartsjukans friska sida

M var ute och festade i fredags, jag jobbade kväll och var oförskämt trött när jag väl kom hem efter en lååång promenad [spårvagnen dök aldrig upp men med en skön iPodplaylist kan man gå längre sträckor utan att det egentligen gör något] annars skulle jag definitivt ha hakat på. Hursomhelst, varje gång vi festar på skilda håll brukar jag förhöra M om de töser/pojkar som raggat på honom. Kanske låter konstigt, särskilt med tanke på mitt svartsjukeutbrott för nån vecka eller två sen, men jag tycker om att höra hur eftertraktad min karl är. Dels för att det bara bekräftar min goda smak och dels för att han får höra av andra hur bra han är. Självklart säger jag hela tiden hur sexig/snygg/begåvad/stolt jag är över honom, men att få höra det från andra lite då och då gör iallafall mig på gott humör så jag antar att det är samma för alla andra.

Tyvärr var det ett tag sen det hände mig, personligen. Folk raggar inte på mig längre helt enkelt och det känns lite surt. För oavsett hur mycket jag läst Bang eller försöker vara en duktig feminist så får få saker mig på så bra humör som när jag får komplimanger för mitt utseende. Det kvittar om folk säger att jag är begåvad eller smart, jag vill höra hur snygga bröst jag har. Helt ärligt, och ja, jag skäms för att jag tänker så. Särskilt med tanke på att jag inte gjort något själv för att ha det här ansiktet, det är bara mina gener, så egentligen borde jag vidarebefodra alla komplimanger till mina päron - jag är ju trots allt produkten av deras genpool, inte min egen. Men nog om det.


Hursomhelst, så berättar han motvilligt [för han förstår inte att jag vill höra om hur andra raggar på honom] att en brud som såg ut som
Sonja Schwarzenberger raggade på honom. Jag har för mig att hon kanske bor i Gbg, men är inte helt 100. Sonja, om du raggade på min kille skulle jag dö egodöden bigtime. Min flickvänsstolthet skulle få min huvud att svälla upp till enorma proportioner tills det exploderade och bara lämnade kvar en knölig, grå fläck på väggen. Får jag låtsas att du gjorde det, iallafall, snälla?

1 kommentar:

åsiktstorped-micke sa...

Vet du, jag tycker inte att det ligger någon motsättning i att vilja ha bekräftelse för att man är snygg och vara för jämställdhet. Bekräftelse är nice, helt enkelt.