tisdag, december 23, 2008

Goud Yule och sånt.

Det är nog en fråga om anpassning, men min holiday-spirit ligger på den absoluta nollpunkten. Kanske mest för att temperaturen inte gör det, och iofs, jag var fullständigt medveten om det när jag flyttade hit till Görtheborh och ja, hösten är min favoritårstid, så jag trivs jättebra härnere 80% av året... Tills december kommer. Då vill jag ha snö på beställning. Men ute är det liksom, vårväder.

This is new to me. Och kanske har jag vägrat erkänna att det är jul eftersom jag jobbar oavbrutet fram till nyår. Jag vill int känna mig snuvad på något, om ni fattar? Så om jag låtsas som att det är business as usual känns det inte lika jobbigt att majoriteten av alla vännerna är bortresta och äter upp sig. Tittar på skräpteve och spelar sällskapsspel (eller vad man nu gör i vanliga familjer. Vårt game of choice råkar vara Chicago och poker.) medans jag sitter på en tom morgonvagn med trycksvärta i nyllet. Anyway, för de som är intresserade kommer er hjältinna befinna sig i skärgården och fira jul imorgon, hos Ms fader. Premiärjulfirande ihop! Lite nervöst, blir det ju alltid - det här med julfirande brukar vara serious_business men, eh - jag är nöjd så länge jag får i mig lite skinka och får se Karl Bertil. Faktiskt. Jag är low maintenance like that.

Å andra sidan ser jag fram emot att få fira en norrlänsk jul med M, för även om det är en jävla massa kids och ingen alkohol på julbordet (nyktra alkoholister i familjen) så är själva maten att dö för. Hsh, ska inte uppehålla er mer, ni är säkert upptagna med att trycka fejan full med knäck. Själv ska jag gå och lägga mig - för just det, jag jobbar även på självaste julafton.

Ho-ho-ho.

2 kommentarer:

Stef sa...

Trycksvärta och tusch är julens nya svarta! God Jul Elin ^_^

Elin J sa...

Hehe, tyvärr blir det inte mkt sånt. Det är day-jobet som kallar=P Men en mkt God Jul önskas såklart dig med Stef!