lördag, december 27, 2008

If one of us dies, then the other will too -I am locked in war with you*

Såja! Något som i historieberättandet alltid fascinerat mig och är ett ämne som ter sig romantiskt i mina ögon är nemesisförhållandet mellan två karaktärer. Ingen protagonist utan en antagonist, det vet vi ju. Batman vore ju (även om han redan är rätt så jävla) skittrist utan alla färgglada skurkar i sin närhet. Det är ju trots allt de - inte Batman - som för historien framåt, oavsett hur många flashiga prylar han är må ha.

Men, om man tar det ett steg längre. Om man skulle spekulera i att ingen av dem egentligen existerar, fo real, utan den andre. Som själsfränder fast med hat istället. Det är fan romantiskt. Eller så har det brunnit i skallen på mig, eller nåt. Men jag är bra sugen på att utveckla den idén och skriva en historia om två riktiga ärkefiender. Ni vet, som existerar enbart för att ta död på den andre men ändå bemöter varandra med en djup ömsesidig respekt. Och självklart måste de vara män, annars blir det inte sexigt. Det ska vara lite gay, på så sätt är allt i sin ordning. Ärade läsare; favoritärkefiender är alltså dagens fråga och jag vill veta just dina och varför de är så bra? Go! Go! Go!

*Utdrag ur Regenerate, Exterminate av trock-bandet (that's time lord rock, folks!) Chameleon Circuit. (Eh, ja. Har hamnat i en Doctor Who-fas igen. Whoops.)

4 kommentarer:

Josefina sa...

Raskolnikov och Svidrigajlov - valet är glasklart, och jag tror knappast att jag behöver förklara varför för någon. Alla tycker som jag :) (I keep telling myself...)

Jon Gustav sa...

Svår fråga, jag vet inte om det räknas riktigt eftersom båda karaktärerna slåss på samma sida men samtidigt så finns något härligt porrigt hat mellan de tu, Mulder och Skinner från arkiv x.

Annars så blir det nog Aeon Flux och Trevor Goodchild.

Tanja Suhinina sa...

Jag får tänka efter lite för att komma på favoriter.
Men jag måset bara säga att jag verkligen romantiserar den relationstypen och det är en relation jag saknat i mtt liv de senaste typ tio åren. Jag har yp aldrig tänkt "pojkvän vore najs", däremot har jag ofta tänkt "ärkefiende vore najs".

Elin J sa...

Well done! Jag visste att era kommentarer skulle hålla hög klass (jag förutsätter precis som Josefina att de som läser mig är snygga, smarta and all that) och ni bevisade just att ni har god smak med!

Och Tanja: JA!
Men det är ju knepigt att hitta sådana, jag hade en kandidat för ett tag sen, men det kändes som att hen var ovärdig mitt fiendeskap. Hen saknade liksom finessen för att det hela skulle bli värt mödan öht.
Det bästa vore ju om man höll auditions. "Who will be Elins Next Top Nemesis?"