tisdag, december 02, 2008

Monstermigrän och mannen med den stora näsan

Igår fick jag migrän, som höll i sig ändå in till idag, och efter det har jag bara mått arsel, rent utsagt. Inte fått nått gjort, inte velat göra något, inte velat tänka, int NÅ. Men, så hittar jag av en slump solen vid horistonten - och för en bloggnörd/gubbe/pseudowannabeintellektuell varelse var det ingen liten belöning, heller - STEPHEN FRY HAR EN BLOGG. Och hans senaste inlägg handlar om Oscar Wilde. Kan det bli bättre? I think not.

Jag har varit avis på Sleepless, eftersom My Chemical Romance börjat blogga, men nu. Nu har jag något att se fram emot. Ok att min nya favoritbloggare inte passar i tajta jeans, har snyggt hår eller är särskilt attraktiv sådär på ytan. Men god knows, that man makes me mindorgasm big-time.

6 kommentarer:

Breki sa...

Anonym läsare sen ett par veckor tillbaka här. Jag tänkte bara säga att jag är glad att du upptäckt Frys blog, den är alldeles underbar, även om den tenderar att bli långdragen och prylbögig ibland. Mycket nöje!

peekabo.O sa...

Stephen Fry, fantastiske man <3
:)

Elin J sa...

Breki: Välkommen, tack och prylbögigt och långdraget är faktiskt ngt jag kan stå ut med när det kommer lite guldkorn, då och då=)
Fint namn du har, med!

Maie: You know it.

Breki sa...

O ja, Stephen Frys blog innehåller definitivt en hel del guldkorn som jag vet att du kommer uppskatta.

Och tack tack för komplimangen. :-) Namnet är isländskt, ifall du undrade.

Elin J sa...

Ante mig. De där islänningarna är inte dåliga på att döpa om saker. Tillomed ngt assimpelt som CD-skiva blir ju geisladiskur. Kunde ju varit plockat från vilken fantasy-roman som helst. Underbart.

Breki sa...

Ordagrannt blir Geisladiskur "strålskiva", vilket är bra mycket snyggare än någon annan benämning på det. :D

Men det är uttrycken och idiomen som är det bästa med isländskan. Ta till exempel något så enkelt som "Jag kommer få min hämnd på honom", det blir "Jag kommer hitta honom på en strand". Om man ska säga "Han förstod inte vad jag pratade om" så kan man säga "Han kom ner från bergen när jag pratade".