tisdag, december 16, 2008

NO pictures!!!

Som läsare av mången blogg ställer jag mig frågan om det inte vore på tiden att jag lägger upp foton på mig själv lite oftare, även om jag inte riktigt kan se varför jag borde. Jag menar, det ger ju texten mer personlighet och det är något jag uppskattar själv att andra gör... meneh. 1) Jag är inte särskilt photogenique 2) När jag väl försöker så använder jag mig av samma fyra miner 3) I can't dress for shit så nån dagens outfit kommer inte på fråga, möjligtvis typ dagens t-shirt och 4) Min kamera är undangömd på något skitlistigt ställe som jag hittade då vi flyttade och sen har jag glömt var i helvete det där skitlistiga stället var och can't really be bothered to look.

Hurpass viktiga är egentligen foton i en blogg? Mina favoritbloggar brukar bestå av text i majoritet, men jag fattar ju att man naturligtvis connectar mer med bloggaren i fråga om man får relativt nytagna foton på skribenten i nåt inlägg då och då. Är det liksom något som är viktigt för er, som läser mig? Vill ni ha mer bilder på mig?

14 kommentarer:

laser sa...

Ja! Du är liksom fulsnygg. Det kan man inte få för mycket av

Elin J sa...

Fulsnygg var ordet, sa Bull;) Det kan jag faktiskt bara hålla med om! Fan. Din kommentar blev ett otroligt aha-ögonblick=D No irony. På riktigt!

laser sa...

Men det är ju enbart positivt!

Elin J sa...

Jofan, I know!=D

Freddi W sa...

1) Jo, det är du!
2) Det duger åt mig.
3) Du är snyggast i trosor och linne.
4) Köp en ny.

Fast jag vet inte vad du skulle med bilder på bloggen till. De som förtjänar att se bilder på dig är ju redan kompisar med dig på Facebook och kan se allt godis där.

Lisa M sa...

Du är alltid snygg. Jag kommer för alltid att minnas första gången du tornade upp dig långt ovanför mig som en dundrande norrländsk amazonkvinna i högklackat, jag var skiträdd.
Du är alltid dig själv, och dina miner är ljuvliga!

Och just därför skulle jag efterlysa att - visst, jag har inget emot bilder på dig eftersom du ÄR het, MEN: snälla, spamma din blogg med smarta anekdoter, snygga teckningar, funderingar och allt som gör din blogg bra, men INTE bara med pinup-foton.
Jag har slutat läsa bra bloggar för att författarinnans nylle trycks upp hela tiden i varje inlägg. Varför?
Kay. Modebloggar har ju lite anledning att göra det (en av mina favoriter lägger upp sina outfitbilder hela tiden) och det är också förbaskat praktiskt när man snackar om att matcha kläder och så vidare. På samma sätt är det klart som korvspad att du ska posera med dina asfräcka t-shirtar! :D

MEN (#2): Som en kort, plump krulltott med stor snok har jag sedan länge slutat "ta åt mig" av reklambilder och så vidare. De där vackra sakerna tillhör ett annat släkte. Alla flickor på internet (eller kvinnor, tjejer) hoppar hals över huvud för att få visa sig vacka i sina bloggar. För vacker är exakt det som väntas av dig.
Men du är en människa av kött och blod, Elin. Du är vacker, intelligent och nyfiken - så, att få dig konserverad i saxayyy-poser upplägg upp och upplägg ner...
Det gör dig faktiskt inte helt rättvisa.

Anonym sa...

Hmm. jo, men outfitbilder fr du gärna lägga upp i alla fall... ;-)

#2) Lisa M. Det är ju inte så svårt att hitta bilder på dig... och du har alltid varit attraktiv för mig... *rodna*

Sliven sa...

Vist kan det vara kul att veta hur bloggaren ser ut, men hur intressant är det egentligen? Kanske om det är i samband med något speciellt, typ "Här är jag och Madonna", men ... nja.

Själv föredrar jag illustrationer i bloggar, det piffar liksom upp lite mer. (Plus att alla kan posa med Madonna när de vill på det viset! ^_^)

schmut sa...

jag tycker inte det behövs foton per se, utan mer något slags illustration, inspiration eller avbrott.
något man kan titta på medans man tänker på vad man läst.

plus, är det bara text på en blogg kör nog de flesta den bara genom rss-läsaren och missar att kommentera, vilket lätt gör att en blogg självdör.
jag märker att min blogg tynar bort och blir dagbok när jag inte kör foton.

Elin J sa...

Freddi: You're making me blush!

Lisa: Jag kan bara hålla med, och skulle säga samma sak om de flesta bloggare jag läser, jag läser ju för innehållet - inte för hur bloggaren ser ut, dock kan det ju vara kul att se, lite då och då. Och med tanke på hurpass oambitiös när det handlar om kameraarbete tror jag att det skulle bli svårt för mig att komma in i nån sorts vana av säxxxy-posing=P

Anonym: Så mina t-shirts lockar?=P

Sliven: Jo, illustrationer är skiten, och det är därför jag försöker lägga upp åtminstone en bild i veckan (dock finns ju inte alltid tid för det) så det är ngt som kommer bestå, dontcha worry!=D

Schmut: Du är ny!=D Hej! Jo, jag håller med, det är skönt med något som skribenten själv tycker hör till inlägget, kvittar om det är foton eller whatever, men det ger inlägget en nivå till och verkar inte så preachy (som jag själv kan uppfatta min blogg när jag inte har haft bilder på ett tag, men samtidigt kan jag känna mig lat och jag använder för mycket *don't ask*) Det är en fin gräns att dra, I guess. (Dock måste jag säga att fårn vad jag sett av din blogg just now, så verkar du balansera det bra=)

Suntui sa...

Jag tycker att det är lite tvärtom det där med bilder och blogg. Så fort man lägger sitt bästa porträtt till sin blogg så dör bloggens personlighet av ngn anledning. Har ingen smart förklaring till varför jag tycker så, men det iaf min åsikt. Jag tycker att dina egengjorda bilder på dig själv är skitbra och skulle inte vilja ha din blogg på ngt annat sätt.

Tanja Suhinina sa...

Jag tycker alltid det är lite roligt när utseende kommer upp i kretsar där både jag och Lisa M existerar. För Lisa skriver alltid att hon inte uppfattar sig som snygg, eller ens kvinna-med-utseende, och jag minns alltid att jag kände mig som den fula kompisen när jag umgicks med henne. Det gick ju bra för hon var fantastisk, men ändå. Folk ser saker så olika.

Jag tycker du är snygg. När du först kontaktade mig kollade jag såklart upp dig på intrawebs och tänkte "whoa, snygg brud, men det är säkert bara för att hon valt de bästa bilderna". och sen träffade jag dig IRL och det var bara att ge upp att skylla på bildurvalet.

Men ju är jag inte här för att hajpa mah girls, utan för att jag skulle säga att jag tycke det är kul att se bilder på hur folk ser ut. Kanske inte i varje inlägg, men då och då. Och framför allt så tycker jag verkligen att en blogg med bra text inte blir sämre av bilder. Sen rör det förstås sig om vad det är för blogg, att ladda upp bilder på "hej jag camwhoreade mig idag!" känns rätt off i ett random ablativ-inlägg, däremot helt relevant i min LJ som handlar om allt, och då även mitt camwhoreande. Den här bloggen är ju rätt allmän, så...

Anonym sa...

Jo, det vore uppfriskande med "dirty t-shirt parade" i stället för standard modebloggande... men du gör som du vill..

Tanja: Jag vill inte kalla dig ful, precis heller.. Jag har nog tyckt du var väldigt attraktiv människa sedan jag såg dig första gången IRL... men precis som OrchidElin så blir du ännu attraktivare när man läser dina bloggar! Nåja, nu finns det ju mycket mer än bara utseende, faktiskt, och det känns nog lite gammaldags (eller Stockholmskt) att jämföra utseenden. Men jag tycker att både du och O-Elin är väldigt attraktiva både till utseendet och till skrivandet.

Trots det så får ni båda ursäkta, men Lisa är nog min favorit i alla fall. Sorry, men vad man känner är inget man styr logiskt, och jag är fisk, alltså, om jag trodde på horoskop så skulle jag skylla på stjärntecknet för att jag är känslomänniska och gråter ibland.

Lisa M sa...

O_o