onsdag, maj 21, 2008

Serious business

När jag bodde i Skellefteå fikade jag hela tiden. Jag var high priestess of the fika och hade nästan utvecklat det till en sport. Fikasessioner skulle vara i minst två timmar för att vara på riktigt, och i vissa fall kunde fikapartners bytas ut under fikats gång. Jag tror mitt fikarekord ligger på åtta timmars fikande i sträck.

Eftersom jag tränat så länge på att fika är det självklart att jag ser det som en naturlig del i mitt liv, men fikandet har minskat drastiskt när jag bott här i Gbg, mest för att det finns så jävla många fik att välja på och de måste uppfylla mina stränga krav;
• Kaffet, oavsett form, måste vara hyfsat billigt men ändå smaka bra. Helst med gratis påtår och STORA koppar.

• Goda, lättare luncher måste kunna inköpas på kafét in case of the marathonfika.

• Det ska vara atmosfär. Mysigt, alltså och lite infist.

• Kafét måste ha öppet sent, minimum kl. 22.

• Det får inte vara för populärt, det ska ligga lite dolt och bara ha lagom mycket/lite folk.

Jag hade ett par kandidater, jag gillar Pustervik och ett litet gömt kafé på grönsakstorget som jag faktiskt inte vet namnet på, men det ligger brevid Buttericks, men det är ändå nånting som har känts off med dem. Butterickscafét har för lite folk t ex, och på Pustervik hänger bara en sorts folk. Skittråkigt. Men, idag, har jag hittat vad som kommer bli mitt stammisställe. Platsen där jag kommer indoktrinera personalen till att känna till hur jag vill ha mitt kaffe, så jag slipper beställa när jag kommer in. Där jag kommer anstränga mig och vara lite extra charmig och kanske tillomed öppet sympatisk. Min sittplats kommer väljas ut med omsorg, samt ett bord. Stället är ironiskt nog Kafé Tintin. Men det är kanske därför det känns så hemma? Med Tintinmosaik och Tintinkonst överallt, samt bra husmanskost OCH gratis påtår OCH öppet DYGNET RUNT. This will be awesome. The quest is over and I'm home.

9 kommentarer:

Meidi sa...

Haha, där har jag varit! Mitt i natten, no less. Jag är också kung på att maratonfika, allt under tre timmar är ju en snabbfika bara!

Elin J sa...

MEN PRECIS!

Yvette sa...

Tintin är guld! Oavsett dag, oavsett tid kan man gå dit. Där har jag gått och ätit lunch, jag har fyllefikat, jag har druckit te, jag har gapskrattat åt folk i kön, jag har för sjutton till och med SNUSAT på Tintin(och ja... du känner mig, sånt händer inte). Det kommer att fikas där många gånger till.

Elin J sa...

Ja, Yvette. Vi trodde du skulle dyka förbi idag, men icket:( Men det var mysigt att leka med Hanner ändå, det var ju som ett tag sen. Vad sägs som att ha en dag i veckan som Tintin-dag med låångfika? Us guys?

Sliven sa...

Göteborg som är fikastaden framför andra! Hela Vasastan kryllar ju av mysiga små fik. Tro mig, jag tillbringade i stort sett hela gymnasiet på caféer i GBG.

Testat Rosa Pantern än? ^_~

Yvette sa...

Sorry, Susan! Jag sov länge länge, jag gör sånt nu förtiden, lite för mycket till och med. Ville, men orkade inte. Öff.

Det klart vi ska ha fikadagar, lätt! Som sagt, man kan ju sitta där lite när som!

JennyB sa...

Tintin är en riktig klassiker, extra fint att det finns filial om man är för långt från det ena stället.
Svårt att klå kombinationen nattöppet & jättemackor.

Elin J sa...

Sliven: Jag har fått tips om Rosa Pantern, men inte testat än:(

JennyB: Ses där då?:D

JennyB sa...

Givet!